Millaisia ovat tulevaisuuden ruokatrendit Suomessa? Katso Riku "Madventures" Rantalan lista.
Toimittaja ja television Madventures-, Madcook sekä Docventures-ohjelmista tuttu Riku Rantala luennoi keskiviikkona Helsingin messukeskuksessa tulevaisuuden ruokatrendeistä. Rantalan mukaan ruoassa on se hyvä puoli, että se on rikkonut ja tulee myös tulevaisuudessa rikkomaan rajoja.
– Ruoka-aineet ja ruokalajit siirtyvät kulttuurista toiseen. On vaikea keksiä mitään negatiivista siitä, että omaksutaan muualta vaikutteita ja saadaan näin oma elämä rikkaammaksi. Suomi on muuttunut 20 vuodessa tässä asiassa valtavasti, Rantala luennoi.
Tällaisia ruokatrendejä Rantala ennustaa tulevaisuudelle:
1. Ruoka rikkoo rajoja yhä laajemmin
Yhä kauempaa tulevista ja oudoimmista tuotteista tulee Rantalan mukaan trendejä - jopa ennalta-arvaamattomista asioista. Rantala nostaa esimerkiksi chilin: senkään ei olisi voinut ensimmäisenä kuvitella nousevan trendiksi Suomessa. Tällä hetkellä suosiossa ovat perulainen ja japanilainen keittiö. Tulevaisuuden nousijaksi Rantala ennustaa Koreaa.
– Maailman myydyimmat viinabrändit ovat korealaisia. Se kertoo siitä, että on maailmoja, josta me emme oikeastaan tiedä yhtään mitään.
2. Ruoan terveyden mittaaminen
Terveys on yksi tulevaisuuden selkeistä trendeistä. Talouden taantuman vuoksi terveystietoisuudessa on saattanut tapahtua pieni notkahdus, mutta Rantalan mukaan trendi on silti tulevaisuudessa nouseva. Myös erilaiset digitaaliset terveyden mittausvälineet kasvattavat suosiotaan entisestään.

