Trendikkäämpää kuin koskaan! Tässäkö on ginin suosion salaisuus?

gin_kurkku
Laajan makumaailman omaava gini on entistä trendikkäämpää kurkun kanssa tarjoiltuna. Shutterstock

Gini on yksi tämän hetken suosituimmista juomista. Suosion salaisuus selittyy monipuolisella makumaailmalla.

Ginin voidaan sanoa olevan nyt muodissa. Sitä juodaan sellaisenaan, tai erilaisissa cocktaileissa. Minkä vuoksi tästä jo 1600-luvulla syntyneestä juomasta on tullut tämän hetken kuumin muotijuoma?

– Gini on alkoholi jossa on paljon makua. Vodkissa ja muissa perusalkoholeissa ei ole itsessään paljon makua, mutta gineistä makua löytyy erilaisia makumaailmoja, kertoo turkulaisen Old Bank-ravintolan baarimestari ja ravintola-alan opettaja Tanja Raunio.

Ginien valikoima laajentunut

Useat ginibrändit ovatkin luoneet juomia lukuisista erilaisista, jopa epätavallisista yrteistä ja mausteista. Esimerkiksi suomalainen, yhdeksi maailman parhaista gineistä valittu Kyrö Distillery Companyn Napue Gin sisältää muun muassa karpaloa, koivunlehteä ja tyrniä.

– Ginin menestys osoittaa, että ihmiset juovat nykyisin paljon ginejä, Raunio kertoo.

Ginin suuresta suosiosta kertoo muun muassa se, että Alkon hyllyt ovat nyttyhjentyneet tästä voitokkaasta suomalaisginistä. Napue Giniä suositellaan nautittavaksi karpalon ja rosmariinin kera. 

”Kurkku on trendikäs raaka-aine”

Ginin juominen ei tarkoita pelkkiä gin toniceja, vaan tämä juomatrendi on saanut ihmiset ajattelemaan ginin käyttöä laajemmin.

Suosittu juoma on esimerkiksi Hendrick’s Giniä ja kurkkua sisältävä juoma. Tämän ginin valmistuksessa itsessään on jo käytetty kurkkua, joten makumaailmat täydentävät hyvin toisiaan.

– Raikas kurkku on trendikäs drinkkien raaka-aine, Raunio kertoo.

Ginin suosio näkyy myös baarien juomalistojen pidentymisellä. Ennen giniä oli baarien valikoimissa vain muutamaa lajia, mutta nykyisin usean baarin valikoima on laaja. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja