Trendihedelmä edistää laihtumista ja parantaa vastustuskykyä – oletko maistanut?

shutterstock_258987182
Pinkin lohikäärmehedelmän sisus on valkea ja siinä on mustia pilkkuja. Shutterstock

Pitahaya, pitaya, pitaija ja lohikäärmehedelmä – rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta onko tämä terveellinen hedelmä sinulle tuttu?

Trendihedelmäksi maailmalla noussut eksoottinen lohikäärmehedelmä on piikitön kaktushedelmä, jolla on useita terveysvaikutuksia laihtumisen edistämisestä immuunipuolustuksen vahvistamiseen.

TIESITKÖ? Lohikäärmehedelmän voi kuorimisen jälkeen syödä paloina – tai lusikoida suoraan halkaistusta hedelmästä.

Edistää laihtumista

Lohikäärmehedelmä voi edistää laihtumista siksi, että se pitää nälän loitolla erityisen pitkään. Hedelmässä on myös hyvin vähän kaloreita, ja sen syöminen vauhdittaa ruoansulatuksen toimintaa.

Lohikäärmehedelmiä löytyy Suomessa useiden suurten ruokakauppojen hedelmäosastoilta.

Antioksidanttien lähde

Upean värinen lohikäärmehedelmä sisältää paljon terveydelle erityisen hyödyllisiä antioksidantteja. Antioksidantit tekevät keholle hyvää sekä sisäisesti että parantavat ihon kuntoa.

Vahvistaa vastustuskykyä

Lohikäärmehedelmä on oikea vitamiinipommi. Sisältämiensä C-, B1-, B2- ja B-3 vitamiinien ansiosta tämä eksoottinen trendihedelmä voi olla apuna rautaisen vastustuskyvyn rakentamisessa.

Lähteet: fitsugar.com, kasvikset.fi, skinnywithfiber.org

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.