Trendihedelmä edistää laihtumista ja parantaa vastustuskykyä – oletko maistanut?
Pitahaya, pitaya, pitaija ja lohikäärmehedelmä – rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta onko tämä terveellinen hedelmä sinulle tuttu?
Trendihedelmäksi maailmalla noussut eksoottinen lohikäärmehedelmä on piikitön kaktushedelmä, jolla on useita terveysvaikutuksia laihtumisen edistämisestä immuunipuolustuksen vahvistamiseen.
TIESITKÖ? Lohikäärmehedelmän voi kuorimisen jälkeen syödä paloina – tai lusikoida suoraan halkaistusta hedelmästä.
Edistää laihtumista
Lohikäärmehedelmä voi edistää laihtumista siksi, että se pitää nälän loitolla erityisen pitkään. Hedelmässä on myös hyvin vähän kaloreita, ja sen syöminen vauhdittaa ruoansulatuksen toimintaa.
Antioksidanttien lähde
Upean värinen lohikäärmehedelmä sisältää paljon terveydelle erityisen hyödyllisiä antioksidantteja. Antioksidantit tekevät keholle hyvää sekä sisäisesti että parantavat ihon kuntoa.
Vahvistaa vastustuskykyä
Lohikäärmehedelmä on oikea vitamiinipommi. Sisältämiensä C-, B1-, B2- ja B-3 vitamiinien ansiosta tämä eksoottinen trendihedelmä voi olla apuna rautaisen vastustuskyvyn rakentamisessa.
Lähteet: fitsugar.com, kasvikset.fi, skinnywithfiber.org
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti