Trendihedelmä edistää laihtumista ja parantaa vastustuskykyä – oletko maistanut?

shutterstock_258987182
Pinkin lohikäärmehedelmän sisus on valkea ja siinä on mustia pilkkuja. Shutterstock

Pitahaya, pitaya, pitaija ja lohikäärmehedelmä – rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta onko tämä terveellinen hedelmä sinulle tuttu?

Trendihedelmäksi maailmalla noussut eksoottinen lohikäärmehedelmä on piikitön kaktushedelmä, jolla on useita terveysvaikutuksia laihtumisen edistämisestä immuunipuolustuksen vahvistamiseen.

TIESITKÖ? Lohikäärmehedelmän voi kuorimisen jälkeen syödä paloina – tai lusikoida suoraan halkaistusta hedelmästä.

Edistää laihtumista

Lohikäärmehedelmä voi edistää laihtumista siksi, että se pitää nälän loitolla erityisen pitkään. Hedelmässä on myös hyvin vähän kaloreita, ja sen syöminen vauhdittaa ruoansulatuksen toimintaa.

Lohikäärmehedelmiä löytyy Suomessa useiden suurten ruokakauppojen hedelmäosastoilta.

Antioksidanttien lähde

Upean värinen lohikäärmehedelmä sisältää paljon terveydelle erityisen hyödyllisiä antioksidantteja. Antioksidantit tekevät keholle hyvää sekä sisäisesti että parantavat ihon kuntoa.

Vahvistaa vastustuskykyä

Lohikäärmehedelmä on oikea vitamiinipommi. Sisältämiensä C-, B1-, B2- ja B-3 vitamiinien ansiosta tämä eksoottinen trendihedelmä voi olla apuna rautaisen vastustuskyvyn rakentamisessa.

Lähteet: fitsugar.com, kasvikset.fi, skinnywithfiber.org

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja