Totuus trendijuomasta – tiesitkö näitä vaiettuja faktoja mantelimaidosta?
Maidottomien tuotteiden myynti on lisääntynyt merkittävästi ja mantelimaidosta on tullut erittäin suosittua. Manteleiden tuottamisesta aiheutuvista haitoista ei ole kuitenkaan avoimesti puhuttu.
Vaikka matelimaitoa pidetäänkin terveysjuomana, on sen kuormitus ympäristölle suurta. Pienenkin mantelimäärän kasvattamiseen vaaditaan valtava määrä vettä.
Manteleiden kasvattaminen kuormittaa ympäristöä
Yhden mantelin kasvattaminen vaatii jopa viisi litraa vettä. Suhteutettuna maitoon, 100 litralla vettä voidaan tuottaa desilitra maitoa.
TIESITKÖ? Mantelit ovat terveellistä ruokaa. Ne sisältävät paljon vitamiineja, mineraaleja, proteiinia, terveellisiä rasvoja ja kuituja. Manteleiden on sanottu myös alentavan riskiä sairastua sydänsairauksiin ja Alzheimerin tautiin.
Mantelimaito on pääosin vettä
Mantelimaidon ainesosaluetteloa tutkittaessa esiin nousee myös toinen mielenkiintoinen asia. Mantelin osuus itse juomasta on erittäin pieni.
Esimerkiksi Alpron ja GoGreenin mantelimaidossa on vain kaksi prosenttia mantelia. Harva tulee ajatelleeksi, että suurin osa juomasta on vettä.
Lähde: Theguardian.com
KORJAUS 23.10.2015: Artikkelista poistettu viittaus ympäristöystävällisyyteen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti