Totuus trendijuomasta – tiesitkö näitä vaiettuja faktoja mantelimaidosta?

mantelimaito
Manteleiden kasvattamiseen kuluu miljoonia litroja vettä. Shutterstock

Maidottomien tuotteiden myynti on lisääntynyt merkittävästi ja mantelimaidosta on tullut erittäin suosittua. Manteleiden tuottamisesta aiheutuvista haitoista ei ole kuitenkaan avoimesti puhuttu.

Vaikka matelimaitoa pidetäänkin terveysjuomana, on sen kuormitus ympäristölle suurta. Pienenkin mantelimäärän kasvattamiseen vaaditaan valtava määrä vettä.

Manteleiden kasvattaminen kuormittaa ympäristöä

Yhden mantelin kasvattaminen vaatii jopa viisi litraa vettä. Suhteutettuna maitoon, 100 litralla vettä voidaan tuottaa desilitra maitoa.

TIESITKÖ? Mantelit ovat terveellistä ruokaa. Ne sisältävät paljon vitamiineja, mineraaleja, proteiinia, terveellisiä rasvoja ja kuituja. Manteleiden on sanottu myös alentavan riskiä sairastua sydänsairauksiin ja Alzheimerin tautiin.

Mantelimaito on pääosin vettä

Mantelimaidon ainesosaluetteloa tutkittaessa esiin nousee myös toinen mielenkiintoinen asia. Mantelin osuus itse juomasta on erittäin pieni.

Esimerkiksi Alpron ja GoGreenin mantelimaidossa on vain kaksi prosenttia mantelia. Harva tulee ajatelleeksi, että suurin osa juomasta on vettä.

KORJAUS 23.10.2015: Artikkelista poistettu viittaus ympäristöystävällisyyteen.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja