Totuus oudosta tavasta: Miksi kaikki ravintolat eivät julkaise hintojaan netissä?

COLOURBOX8677919
Miksi ravintolat eivät julkaise hintojaan? COLOURBOX

Miksi ravintola pimittää hintojaan? Tunnetun ruokalehden toimittajan mukaan syy voi olla psykologinen kikka, joka ärsyttää tai ihastuttaa näkökulmasta riippuen. 

Katsot ravintolan menua nettisivuilta, mutta yllättäen et löydäkään sieltä hintoja – mistä tiedän, onko minulla varaa syödä täällä? 

The Daily Meal -sivuston toimittaja Dan Myers paljastaa syyt, joiden vuoksi hinnat puuttuvat, mutta yksi on hänen mukaansa varmaa. 

– Mikäli löydät netistä ravintolan, joka ei kerro hintojaan, voit syyttää sitä joko snobismista tai laiskuudesta. Kukaan ei syytä sinua, jos viet rahasi muualle. 

1. Menu vaihtuu alati

Mikäli ruokalista päivittyy jatkuvasti, sitä ei päivitetä nettisivuille, vaan sieltä löytyy ikään kuin pieni näyte siitä, mitä luvassa on. Mikäli asia on näin, se yleensä mainitaan myös nettisivuilla. 

2. Hinnat voivat vaihdella paikasta riippuen

Mikäli ravintoloita on useampi, hinnat voivat vaihdella paikasta riippuen. Kustannukset, kuten vuokra, ovat usein riippuvaisia ravintolan sijainnista, mikä vaikuttaa luonnollisesti menun hintaan. 

3. Hinnat vaihtuvat joka päivä

Sekä menu että hinnat voivat vaihtua joka päivä, jolloin niitä ei yksinkertaisesti ehditä päivittää sivuille jatkuvasti. Tämä on Myersinkin mukaan jo liioittelua ja nettisivun päivittäminen on nykyään nopeaa. 

4. Snobismi

Tämä on Myersin mukaan yksi todennäköisimmistä syistä. 

"Jos sinun on kysyttävä hintaa, sinulla ei ole varaa syödä täällä". Hintojen pimittämisen syynä voi yksinkertaisesti olla se, että asiakaskunnan halutaan koostuvan ihmisistä, joille hinnalla ei ole väliä. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja