TOP 5: Tehokkaat laihdutusruoat – näillä saat rasvan palamaan

Tiesitkö, että myös ruoan termogeenisyydellä on vaikutusta kehon rasvanpolttoon? Näistä ruoista saat lisäbuustia litteän vatsan metsästykseen.

Kun haluat polttaa kehostasi ylimääräistä rasvaa, kannattaa sinun suosia ruokia, joilla on tehokas termogeeninen efekti.

Termogeeniset ruoat lisäävät kehon lämmöntuotantoa, joka puolestaan saa aineenvaihdunnan kiihtymään. Tällöin energiaa kuluu enemmän ja rasvanpoltto tehostuu.

Proteiinia, teetä ja chiliä!

Kaikista suurin termogeeninen efekti on proteiinipitoisella ruoalla. Hiilihydraatti- ja rasvapitoiset ruoat eivät siis polta yhtä tehokkaasti rasvaa. Lämmöntuotantoa ja sitä myötä aineeenvaihduntaa kiihdyttävät myös muun muassa chili, mustapippuri ja vihreä tee.

1. Täysjyvä

Kun syöt täysjyvää prosessoitujen ruokien sijaan, keho polttaa tuplasti enemmän energiaa.

2. Vähärasvaiset lihat

Proteiinilla on tehokkain termogeeninen efekti. Keho pystyy polttamaan jopa 30 prosenttia syödystä energiamäärästä proteiinia jo pelkästään syönnin aikana. Noin 300 kilokalorin kananrinnan syöminen polttaa siis jo itsessään 90 kilokaloria.

3. Vähärasvaiset maitotuotteet

Vähärasvaiset maitotuotteet sisältävät runsaasti kalsiumia ja D-vitamiinia, jotka auttavat lihasten rakentumisessa ja ylläpidossa. Lihakset puolestaan tehostavat rasvanpolttoa.

4. Vihreä tee

Vihreällä teellä on tutkitusti rasvanpolttoa edistäviä vaikutuksia. Vihreä tee sisältää EGCG-yhdistettä, joka nopeuttaa hetkellisesti aineenvaihduntaa.

5. Chilit

Chilien sisältämät kapsaisiinit lisäävät kehoon pientä ekstrapotkua. Lämmöntuotanto lisääntyy, mikä puolestaan tehostaa rasvanpolttoa. Ei ole väliä, syötkö chilin raakana, paistettuna tai vaikka kuivattuna. Myös cayennepippuri käy!

Lähde: Health.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja