TOP 5: Tavat, joilla huonon viinin saa maistumaan paremmalta

viini,-juhannus
Shutterstock

Oikeilla keinoilla huonolaatuisenkin viinin makua voi hieman parantaa.

Joskus viinivalinta epäonnistuu tai spontaani ajatus viinilasillisen nauttimisesta ajaa avaamaan keittiönkaapista löytyneen huonolaatuisen viinipullon. Poimi vinkit siihen, kuinka viinin ystävälle voi maistua lasillinen huonolaatuistakin viiniä!

1. Viilennä viini

Mitä viileämpää viini on, sitä vähemmän sen pistävät maut tulevat esiin. Laadukasta valkoviiniä ei kannata nauttia tästä syystä liian kylmänä, mutta huonolaatuisen viinin siemailussa tätä faktaa voi käyttää hyväksi. Vaikka viini ei olisi omaan makuun, voivat sen pistävät maut hälvetä viilentämisen myötä.

2. Tee viinidrinkkejä

Huonolaatuisen viinin maku ei usein ole niin pistävä, jos sen sekoittaa muihin juomiin. Soodaveteen sekoitettu valkoviini tai kolajuomaan sekoitettu punaviini voi viinin huonosta laadusta huolimatta maistua. Myös osana sangriaa punaviinin voimakas maku hälvenee.

3. Valmista ruokaa sienistä

Sieniruoat voivat umamin ansiosta auttaa peittämään huonon viinin makua. Tästä syystä sieniruoan seurana nautittu huonolaatuinen viini ei välttämättä maistukaan yhtä pahalta kuin maistettaessa. Liian tanniinisen viinin pistävää makua voi pyrkiä laimentamaan syömällä punaista lihaa, sillä rasva ja proteiini neutralisoivat viinin voimakkaita tanniineja.

4. Syö jotain mausteista

Etenkin makeiden viinien kohdalla mausteilla on suuri vaikutus siihen, miltä viini maistuu. Voimakkaat maut peittävät huonolaatuisen viinin ominaismakuja ja tästä syystä mausteinen ruoka sopii hyvin huonolaatuisen viinin seuraksi.

5. Mausta viinillä suklaakakku

Vastoin yleisiä harhaluuloja ruoanlaitossa ei suinkaan kannattaisi käyttää huonolaatuisia viinejä, mutta tietyt jo itsessään voimakkaan makuiset leivonnaiset tekevät tässä poikkeuksen. Huonolaatuinenkin viini tuo suklaakakkuun mukavaa twistiä, mutta pienissä määrin lisättynä viinin epämieluisat maut eivät maistu voimakkaan suklaa-aromin läpi.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.