TOP 5: Polta rasvaa helposti! Nämä tutut juomat auttavat laihtumaan

kahvi
Kahvi mustana juotuna tehostaa tutkitusti rasvanpolttoa. Shutterstock

Parhaimmillaan oikeiden juomavalintojen avulla voi vaikuttaa merkittävästi aineenvaihdunnan toimintaan.

Kun tavoitteena on rasvan polttaminen ja aineenvaihdunnan nopeuttaminen, moni keskittyy siihen, mitä syö. Tämän lisäksi olisi syytä miettiä myös juomia, joita tulee nautittua, sillä ne vaikuttavat yhtä lailla elimistön toimintaan.

1. Vesi

Riittävä vedenjuonti on avainasemassa, jos tarkoitus on laihduttaa ja saada aineenvaihduntaan lisävauhtia. Nestevajaus hidastaa aineenvaihduntaa ja muun muassa Utahin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan yli kahdeksan lasillista päivässä vettä juovat polttavat enemmän kaloreita kuin ne, jotka juovat alle neljä lasia vettä päivässä.

2. Kahvi mustana

Kahvin sisältämä kofeiini tehostaa tutkitusti aineenvaihduntaa useammaksi tunniksi juoman nauttimisen jälkeen. Kahvi myös nopeuttaa rasvan hapettumista, mikä tarkoittaa käytännössä tehokkaampaa energianpolttoa.

3. Kurkkuvesi

Kurkku on luonnollinen diureetti eli nesteenpoistaja. Kurkkuveden avulla voitkin puhdistaa kehoasi myrkyistä sekä vauhdittaa aineenvaihduntaa. Lisää päivittäisten vesiannoksesi sekaan kurkkuviipaleita!

4. Vihreä tee

Tunnetusti vihreä tee on laihduttajalle erityisen sopiva juoma, sillä vihreässä teessä on paljon antioksidantteja, jotka parantavat muun muassa vastustuskykyä. Vihreän teen sisältämän katekiini-antioksidantin todettiin tuoreessa tutkimuksessa myös vauhdittavan aineenvaihdunnan toimintaa.

5. Omena-kanelivesi

Omenalla ja kanelilla maustettu vesi puhdistaa kehoa ylimääräisistä myrkyistä ja tehostaa aineenvaihduntaa. Omena on yksi parhaista hedelmistä laihduttajalle, sillä se sisältää ruoansulatusta vauhdittavaa pektiiniä. Kanelilla on sen sijaan termogeenisiä ominaisuuksia, jotka auttavat kaloreiden poltossa.

Lähde: The Daily Meal

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja