TOP 3: Juhannuksen parhaat oluet ja grillimakkarat
Ota selvää, mitkä oluet ja mitkä makkarat veivät voiton MTV:n makutesteissä!
Olut ja makkara kuuluvat monen suomalaisen juhannukseen, mutta kuinka valita ruokakauppojen kattavista valikoimista sopivat tuotteet? Lue, mitkä tuotteet nousivat MTV:n makutestissä suosikeiksi!
Olutmakutestissä sekä asiantuntijan että kolmen muun makuraatilaisen arvosanoista laskettiin keskiarvot ja sokkomakutestin voittajaksi nousi Hartwallin Karjala III -olut. Karjala-olutta kuvailtiin muun muassa miellyttävän tasapainoiseksi, maultaan täyteläiseksi ja hyvän vaahdon omaavaksi. Olutliiton puheenjohtajalta, Heikki Kähköseltä, voittajaolut sai kehuja vaahtonsa vuoksi.
MTV:n toimitus maisteli sokkona myös joukon klassisia grillimakkaroita, ja valitsi näiden joukosta suosikkinsa. Makutestiin valittujen 17 makkaran joukosta ykkössijan saavutti Snellmanin Iivari-grillimakkara. Voittajamakkara sai kehuja muun muassa tavalliseksi ja turvalliseksi luonnehditun makunsa vuoksi.
Oluttestin TOP 3
1. Karjala III (Hartwall)
Arvosana: 9-
Asiantuntijan arvio:
– Vaahto on paksu ja samettinen, tuoksu ruohomaisen maltainen, suutuntuma keskitäyteläinen ja maku maltainen.
Muiden arviot:
– Miellyttävä tasapaino maussa. Erinomainen! Tuoksu puumainen.
– Pehmeä vaahto houkuttelee. Täyteläinen maku.
– Maistuva! Koko suu täyttyy mausta. Ostaisin!
2. Heineken III (Hartwall)
Arvosana: 8-
Asiantuntijan arvio:
– Vaahto melko pitkä. Tuoksu heinäinen, olkinen, kevyen hunajainen. Suutuntuma ohut ja vetinen. Loppu hento.
Muiden arviot:
– Hedelmäinen tuoksu, väri neutraali. Suutuntuma pehmeä.
– Pehmeä, täyteläisyys täytti suun. Miellyttävä.
– Raikas ja sopivan paljon happoja. Maukas. Ostaisin!
3. A.Le Coq Premium (Olvi)
Arvosana: 7,5
Asiantuntijan arvio:
– Hyvin vaalea. Tuoksu ruohoisen viljainen. Suutuntuma hiilihapponen ja pirskahteleva sekä laimea. Maku keksimäinen. Jälkimaussa hentoa ruohoa.
Muiden arviot:
– Vetinen maultaan. Värikin valju. Kaverille voisin tarjota.
– Simainen tuoksu. Mieto.
– Laimea maku, mutta suuhun jää miellyttävä tunne.
Makkaratestin TOP 3
1. Snellman Iivari, lihapitoisuus: 84 %
Arvosana: 7,8
– Tavallinen, turvallinen, jauhomainen, tuttu.
– Pehmeä, hieman savuinen – ja se on hyvä asia. Aika normi suoritus: ei petä, mutta ei säväytäkään.
– Nam. Aika jees. Ei liian suolainen, eikä jätä kalvoa kitalakeen.
2. HK Kabanossi Original, lihapitoisuus: 73 %
Arvosana: 7,5
– Hyvä! Ostaisin tämän. Suosikkini!
– Vaatimaton. En keksi käyttöä. Rakenteesta pieni plussa.
– Hyvä maku. Varmaan miellyttää monia. Ei ärsytä.
3. Kivikylän Huiluntuhti grillimakkara, lihapitoisuus 87 %
Arvosana: 7,4
– Tämä maistui tutulta. Hyvä koostumus ja ihan kiva maku.
– Lihaisa, mutta pienesti maistuva. Festareiden kamaa!
– Ihmeellisen pinkki väri. Koostumus ei miellytä. Liian "kova".
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan