Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tomaattinen kanapasta

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 16.05.2013 20:30

On varmaan käynyt selväksi, että olen vahvasti kallellaan italialaiseen keittiöön. Siihen on selkeä syy. Yksinkertainen, mutta tarkka tekniikka ja ensiluokkaiset raaka-aineet. Amatöörikokille ne lähtökohdat ovat huomattavan paljon helpommat kuin ranskalaisen keittiön tekniikkahelvettiin sukeltavalle ammattilaiselle. Toisaalta, Suomen raaka-ainetarjonta tyrmää monesti tylysti italialaisesta keittiöstä innostuneen kotikokin.

MTV Oy, All rights reserved

Tässä on resepti, joka on toiminut minulle pohjana koko italialaiseen keittiöön tutustumisessa. Se on alkujaan jostain muinaisesta keittokirjastani ja muuntunut vuosien saatossa "perustomaattikastikereseptiksi". Vuosienkin jälkeen tarkasteltuna se nivoo yhteen monta italialaisen keittiön ydintekijää. Tomaatilla, oliiviöljyllä, sipulilla, valkosipulilla ja basilikalla pääsee jo loistavaan alkuun. Pasta toimii loistavasti myös ilman lihaa. Kanapasta nyt sattuu olemaan suomalaisten suosikkeja, joten pakkohan siitä oli oma versiokin heittää kermaisten hirvitysten tuuraajaksi. Tässä on vaikea epäonnistua. Itse grillasin tällä kertaa kanafileet ja sain ne nätin näköiseksi annoksen päälle.

VINKKI! Kana on tässä vain lihansyöjän himoa tyydyttämässä. Pasta toimii mainiosti ilman sitäkin. Alkuruokana jopa paremmin.

Tomaattinen kanapasta

4 henkilölle

400 g broilerinfileetä

1 prk tomaattimurskaa tai purkitettuja luumutomaatteja

1 rkl tomaattipyreetä

lasillinen valkoviiniä

400 pastaa (esim. tagliatelle tai fettuccine)

2 sipulia, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

kourallinen oliiveja, kivettöminä

2 rkl kapriksia

1/2 puskaa basilikaa, lehdet revittyinä

oliiviöljyä

ripaus chilirouhetta

suolaa

pippuria

Kuumenna kattila. Lorauta sille hiukan oliiviöljyä. Paista broilerinfileet kypsäksi. Ota ne syrjään. Lisää pieni ripaus chilirouhetta (ei saa tulla tulista), silputtu sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä. Kippaa mukaan tomaattipyree ja kypsytä sitä hetki. Kaada sekaan valkoviini ja anna sen haihtua liki kokonaan. Lisää tomaattimurska ja sekoita. Laita pasta kiehumaan. Kun pasta alkaa lähestyä al dente -kypsyyttä, kippaa kastikkeeseen mukaan oliivit ja kaprikset. Pastan ollessa al dente, valuta se ja sekoita basilikasilppu kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Tarjoile.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuTuoretomaattikeitto katkaravuillaHelppo, nopea ja herkullinen sitruuna-artisokkapasta(Vähän niin kuin) StroganoffPollo alla Parmigiana - parmesaanikanaPasta Primavera - kevään vihreät maut
broileriitalialainenkanakanapastapastaresepti

Tuoreimmat aiheesta

broileri
  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 11.11.201911:00
    joulu

    Pikkujoulukana

  • 20.08.201907:47
    lohturuoka

    Mehevä maissi-kanapannu

  • 10.07.201910:11
    italialainen

    Italialainen, tomaattinen kanapata valkopavuilla

  • 03.07.201909:55
    grillausresepti

    Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana