Tökkiikö kalan syöminen? Kokeile tätä tiettyä pähkinää!
Kalassa on runsaasti terveysvaikutuksia, mutta on olemassa yksi pähkinälaji, josta saa osittain samoja hyötyjä.
Kala ei lukeudu useimpien henkilöiden suosikkeihin ja osa ei kykene syömään sitä allergiansa vuoksi. Onneksi on kuitenkin yksi tietty pähkinä, joka sisältää samoja terveysvaikutuksia.
Kalan terveysvaikutusten takana ovat erityisesti omega-3-rasvahapot ja D-vitamiini. Saksanpähkinä on ainoa pähkinä, josta saa välttämättömiä omega-3-rasvahappoja. Tämän lisäksi saksanpähkinöissä on paljon kuitua ja esimerkiksi kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia.
Valitettavasti siitä ei saa D-vitamiinia, joten kalaa vieroksuvien henkilöiden tulee kuitenkin korvata D-vitamiinin saanti esimerkiksi maitotuotteilla, maksalla tai suppilovahveroilla.
Lue myös:
Lähde: Terveyskirjasto, Huffington Post
(MTV LIFESTYLE)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan