Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tökkiikö kalan syöminen? Kokeile tätä tiettyä pähkinää!

Saksanpähkinä
Saksanpähkinä on ainut pähkinä, joka sisältää omega-3-rasvahappoja.Shutterstock
Julkaistu 13.05.2014 15:50

MTV LIFESTYLE

Kalassa on runsaasti terveysvaikutuksia, mutta on olemassa yksi pähkinälaji, josta saa osittain samoja hyötyjä.

Kala ei lukeudu useimpien henkilöiden suosikkeihin ja osa ei kykene syömään sitä allergiansa vuoksi. Onneksi on kuitenkin yksi tietty pähkinä, joka sisältää samoja terveysvaikutuksia.

Kalan terveysvaikutusten takana ovat erityisesti omega-3-rasvahapot ja D-vitamiini. Saksanpähkinä on ainoa pähkinä, josta saa välttämättömiä omega-3-rasvahappoja. Tämän lisäksi saksanpähkinöissä on paljon kuitua ja esimerkiksi kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia.

Valitettavasti siitä ei saa D-vitamiinia, joten kalaa vieroksuvien henkilöiden tulee kuitenkin korvata D-vitamiinin saanti esimerkiksi maitotuotteilla, maksalla tai suppilovahveroilla.

Lue myös:

Cashewpähkinän kuori on myrkyllinen ja muita yllättäviä faktoja pähkinöistä

10 hyvää syytä syödä pähkinöitä – tiesitkö nämä?

Lähde: Terveyskirjasto, Huffington Post

(MTV LIFESTYLE) 

Tuoreimmat aiheesta

Makuja