Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tökkiikö kalan syöminen? Kokeile tätä tiettyä pähkinää!

Saksanpähkinä on ainut pähkinä, joka sisältää omega-3-rasvahappoja.
Saksanpähkinä on ainut pähkinä, joka sisältää omega-3-rasvahappoja.Shutterstock
Julkaistu 13.05.2014 15:50

MTV LIFESTYLE

Kalassa on runsaasti terveysvaikutuksia, mutta on olemassa yksi pähkinälaji, josta saa osittain samoja hyötyjä.

Kala ei lukeudu useimpien henkilöiden suosikkeihin ja osa ei kykene syömään sitä allergiansa vuoksi. Onneksi on kuitenkin yksi tietty pähkinä, joka sisältää samoja terveysvaikutuksia.

Kalan terveysvaikutusten takana ovat erityisesti omega-3-rasvahapot ja D-vitamiini. Saksanpähkinä on ainoa pähkinä, josta saa välttämättömiä omega-3-rasvahappoja. Tämän lisäksi saksanpähkinöissä on paljon kuitua ja esimerkiksi kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia.

Valitettavasti siitä ei saa D-vitamiinia, joten kalaa vieroksuvien henkilöiden tulee kuitenkin korvata D-vitamiinin saanti esimerkiksi maitotuotteilla, maksalla tai suppilovahveroilla.

Lue myös:

Cashewpähkinän kuori on myrkyllinen ja muita yllättäviä faktoja pähkinöistä

10 hyvää syytä syödä pähkinöitä – tiesitkö nämä?

Lähde: Terveyskirjasto, Huffington Post

(MTV LIFESTYLE) 

Lisää aiheesta:

Ravitsemusterapeutin lista: Näitä "epäterveellisiä" ruokia kannattaa syödäTiesitkö? Nämä kaikki pähkinät ovat superterveellisiäAsiantuntijat: "Rasvan välttely lihottaa" – näitä ruokia sinun kannattaisi syödä säännöllisesti!Syö kiivi päivässä – näin se vaikuttaa terveyteesiRavitsemusterapeutti listasi: 3 "epäterveellistä" ruokaa, joita kannattaakin syödäTiesitkö? Nämä rasvaiset ruoat ovat oikeasti terveellisiä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • Eilen10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • Eilen07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • ke17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • ke13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?