Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tökkiikö kalan syöminen? Kokeile tätä tiettyä pähkinää!

Saksanpähkinä on ainut pähkinä, joka sisältää omega-3-rasvahappoja.
Saksanpähkinä on ainut pähkinä, joka sisältää omega-3-rasvahappoja.Shutterstock
Julkaistu 13.05.2014 15:50

MTV LIFESTYLE

Kalassa on runsaasti terveysvaikutuksia, mutta on olemassa yksi pähkinälaji, josta saa osittain samoja hyötyjä.

Kala ei lukeudu useimpien henkilöiden suosikkeihin ja osa ei kykene syömään sitä allergiansa vuoksi. Onneksi on kuitenkin yksi tietty pähkinä, joka sisältää samoja terveysvaikutuksia.

Kalan terveysvaikutusten takana ovat erityisesti omega-3-rasvahapot ja D-vitamiini. Saksanpähkinä on ainoa pähkinä, josta saa välttämättömiä omega-3-rasvahappoja. Tämän lisäksi saksanpähkinöissä on paljon kuitua ja esimerkiksi kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia.

Valitettavasti siitä ei saa D-vitamiinia, joten kalaa vieroksuvien henkilöiden tulee kuitenkin korvata D-vitamiinin saanti esimerkiksi maitotuotteilla, maksalla tai suppilovahveroilla.

Lue myös:

Cashewpähkinän kuori on myrkyllinen ja muita yllättäviä faktoja pähkinöistä

10 hyvää syytä syödä pähkinöitä – tiesitkö nämä?

Lähde: Terveyskirjasto, Huffington Post

(MTV LIFESTYLE) 

Lisää aiheesta:

Ravitsemusterapeutin lista: Näitä "epäterveellisiä" ruokia kannattaa syödäTiesitkö? Nämä kaikki pähkinät ovat superterveellisiäAsiantuntijat: "Rasvan välttely lihottaa" – näitä ruokia sinun kannattaisi syödä säännöllisesti!Syö kiivi päivässä – näin se vaikuttaa terveyteesiRavitsemusterapeutti listasi: 3 "epäterveellistä" ruokaa, joita kannattaakin syödäTiesitkö? Nämä rasvaiset ruoat ovat oikeasti terveellisiä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 16:45
    Ruoka

    Yksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"

  • 12:58
    Ruoka

    Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä

  • 06:29
    Ruoka

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • Eilen16:59
    Ruoka

    Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassa

  • Eilen08:15
    Hedelmät

    Hedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!