Toimittajamme sai käsiinsä yli 14 vuotta vanhan avaamattoman konvehtirasian – tällainen yllätys sisällä odotti

4:58 Toimittajamme sai käsiinsä yli 14 vuotta vanhan avaamattoman konvehtirasian – tällainen yllätys sisällä odotti
Miltä näyttää yli 14 vuotta sitten vanhentunut konvehtirasian sisältö ja olisiko se turvallista syödä? Otimme selvää!

MTV Uutisten kokenut editoija Arto löysi laatikostaan avaamattoman konvehtirasian, jonka parasta ennen -päiväys oli 1.4.2007. Lähdimme selvittämään, minkälainen makuelämys oli tämä kolme vuosikymmentä nähnyt suklaamakeinen.

Joulun aikaan monille voi kertyä suklaata ja konvehtirasioita kaappeihin, jotka muistuttavat itsestään vielä kesälläkin.

Puhdas suklaa säilyy avaamattomana noin 12 kuukautta. Hieman vanhentunutta suklaata voi kuitenkin syödä turvallisesti. Suklaalle ihanteellisin lämpötila on noin 17–20 astetta.

Mutta miltä näyttää yli 14 vuotta sitten vanhentunut konvehtirasian sisältö?

MTV Uutiset otti käsittelyyn vuonna 2007 vanhentuneen konvehtirasian, jota on säilytetty pimeässä laatikossa niin, ettei se ole ollut esimerkiksi auringonvalossa.

Ruokaviraston erikoistutkija Tiina Ritvanen kertoo MTV Uutisille, että usein konvehtien sisältämä sokeri irtoaa massasta ja nousee valkoiseksi pintakerrokseksi. Näky ei ole kovin houkutteleva, vaikka onkin vaaratonta.

– Tuotteen aistittavat ominaisuudet (ulkonäkö, haju, maku, ehkä jopa rakenne) ovat varmasti heikentyneet.

Veimme konvehtirasian laboratorioon, missä Metropolilabin mikrobiologi Tiina Thure näki jotain, mitä ei ole koskaan ennen kohdannut urallaan.

– En ole nähnyt tämän näköistä (suklaata) ollenkaan, hämmästelee Thure.

Katso ylhäällä olevalta videolta, mitä vanhan konvehtirasian sisältä paljastui ja, mikä oli toimittajan makutuomio suklaalle!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja