Toimittajamme sai käsiinsä yli 14 vuotta vanhan avaamattoman konvehtirasian – sisällä odotti yllätys

4:58 Toimittajamme sai käsiinsä yli 14 vuotta vanhan avaamattoman konvehtirasian – tällainen yllätys sisällä odotti
KATSO VIDEO: Miltä näyttää yli 14 vuotta sitten vanhentunut konvehtirasian sisältö ja olisiko se turvallista syödä? Otimme selvää!

MTV Uutisten kokenut editoija Arto löysi viime vuonna laatikostaan avaamattoman konvehtirasian, jonka parasta ennen -päiväys oli 1.4.2007. Lähdimme selvittämään, minkälainen makuelämys oli tämä kolme vuosikymmentä nähnyt suklaamakeinen.

Joulun aikaan monille voi kertyä suklaata ja konvehtirasioita kaappeihin, jotka muistuttavat itsestään vielä kesälläkin.

Puhdas suklaa säilyy avaamattomana noin 12 kuukautta. Hieman vanhentunutta suklaata voi kuitenkin syödä turvallisesti. Suklaalle ihanteellisin lämpötila on noin 17–20 astetta.

Mutta miltä näyttää yli 14 vuotta sitten vanhentunut konvehtirasian sisältö?

MTV Uutiset otti viime vuonna käsittelyyn vuonna 2007 vanhentuneen konvehtirasian, jota on säilytetty pimeässä laatikossa niin, ettei se ole ollut esimerkiksi auringonvalossa.

Ruokaviraston erikoistutkija Tiina Ritvanen kertoo MTV Uutisille, että usein konvehtien sisältämä sokeri irtoaa massasta ja nousee valkoiseksi pintakerrokseksi. Näky ei ole kovin houkutteleva, vaikka onkin vaaratonta.

– Tuotteen aistittavat ominaisuudet (ulkonäkö, haju, maku, ehkä jopa rakenne) ovat varmasti heikentyneet.

Veimme konvehtirasian laboratorioon, missä Metropolilabin mikrobiologi Tiina Thure näki jotain, mitä ei ole koskaan ennen kohdannut urallaan.

– En ole nähnyt tämän näköistä (suklaata) ollenkaan, hämmästelee Thure.

Katso ylhäällä olevalta videolta, mitä vanhan konvehtirasian sisältä paljastui ja, mikä oli toimittajan makutuomio suklaalle!

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2021.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja