Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Toimitko oikein? Näin ammattikokit käyttävät suolaa

Poimi vinkit siihen, kuinka ammattilaisten mukaan suolaa kannattaisi käyttää ruoanlaitossa.
Poimi vinkit siihen, kuinka ammattilaisten mukaan suolaa kannattaisi käyttää ruoanlaitossa.Shutterstock
Julkaistu 30.09.2015 17:32

MTV LIFESTYLE

Ammattikokeilla on ihan oma tapansa maustaa ruokia. Poimi vinkit siihen, kuinka voit oppia ammattilaisilta suolan käytöstä!

Huippukokit lisäävät suolaa ruokaan usein useaan otteeseen ruokaa valmistettaessa. Maistelemalla ruokia useaan otteeseen ammattilaiset takaavat sen, että ruoan maku on lopulta juuri sellainen, mitä on tavoiteltukin. All Recipes -sivusto kokosi yhteen muutaman ohjeen, jota valtaosa kokeista noudattaa työssään.

Lisää hyppysillä

Oletko huomannut, että useimmat huippukokit lisäävät suolan ruokaan sormin? Tällä keinolla suolan määrään saa parhaan tuntuman. Tämä tapa tuo myös ammattimaista tuntua omaan kokkaamiseen.

Älä käytä mittaa

Tarkkojen mittojen noudattaminen on hyvin tärkeää leivonnassa, mutta kun kyse on ruoan maustamisesta, ei yksikään huippukokki kaiva teelusikkaa esiin. Paras tapa maustaa ruoka on lisätä suolaa vähitellen, ja päättää sopiva määrä maun mukaan – eikä esimerkiksi teelusikan vetoisuuden mukaan.

Pidä suola saatavilla

Suola on ammattilaiskeittiössä aina käsien ulottuvilla, ja tämä kannattaa ottaa tavaksi myös kotikeittiössä. Kun suola on aina helposti saatavilla, tulee sitä myös herkemmin käytettyä, kun makua hienosäädetään.

Lähde: Allrecipes.com

Lisää aiheesta:

Nämä kokkikoulussa opetettavat asiat jokaisen kotikokin pitäisi tietää: "Tulevat usein tarpeeseen"Moni kotikokki töpeksii suolan käytössä – vältä yleiset mokatTv-kokki Alex Nurmi paljastaa kotikokkien suurimman haasteen: "Katsotaan jääkaappiin ja sanotaan, että meillä ei ole mitään"Lontoon parhaat pizzakokit neuvovat: Näin teet täydellistä pizzaa kotioloissaMilloin pasta on täydellisen kypsää? Henri Alén paljastaa lyömättömän vinkinHuippukokki paljastaa herkullisen arkiruoan salaisuuden – ota haltuun nämä neljä asiaa
MausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Mausteet
  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 27.6.07:46
    Ruoka

    Mitä on misotahna?

  • 7.6.09:43
    Ruoka

    Tätä soijakastiketta ei kannata syödä sushin kanssa

  • 6.6.17:31
    Ruoka

    Mitä eroa on kuminalla ja juustokuminalla?

  • 22.5.07:43
    Ruoka

    Käytätkö sinäkin suola- ja pippurimyllyä väärin?