Toimitko oikein? Näin ammattikokit käyttävät suolaa

suola
Poimi vinkit siihen, kuinka ammattilaisten mukaan suolaa kannattaisi käyttää ruoanlaitossa. Shutterstock

Ammattikokeilla on ihan oma tapansa maustaa ruokia. Poimi vinkit siihen, kuinka voit oppia ammattilaisilta suolan käytöstä!

Huippukokit lisäävät suolaa ruokaan usein useaan otteeseen ruokaa valmistettaessa. Maistelemalla ruokia useaan otteeseen ammattilaiset takaavat sen, että ruoan maku on lopulta juuri sellainen, mitä on tavoiteltukin. All Recipes -sivusto kokosi yhteen muutaman ohjeen, jota valtaosa kokeista noudattaa työssään.

Lisää hyppysillä

Oletko huomannut, että useimmat huippukokit lisäävät suolan ruokaan sormin? Tällä keinolla suolan määrään saa parhaan tuntuman. Tämä tapa tuo myös ammattimaista tuntua omaan kokkaamiseen.

Älä käytä mittaa

Tarkkojen mittojen noudattaminen on hyvin tärkeää leivonnassa, mutta kun kyse on ruoan maustamisesta, ei yksikään huippukokki kaiva teelusikkaa esiin. Paras tapa maustaa ruoka on lisätä suolaa vähitellen, ja päättää sopiva määrä maun mukaan – eikä esimerkiksi teelusikan vetoisuuden mukaan.

Pidä suola saatavilla

Suola on ammattilaiskeittiössä aina käsien ulottuvilla, ja tämä kannattaa ottaa tavaksi myös kotikeittiössä. Kun suola on aina helposti saatavilla, tulee sitä myös herkemmin käytettyä, kun makua hienosäädetään.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja