Toimitko oikein? Näin ammattikokit käyttävät suolaa
Ammattikokeilla on ihan oma tapansa maustaa ruokia. Poimi vinkit siihen, kuinka voit oppia ammattilaisilta suolan käytöstä!
Huippukokit lisäävät suolaa ruokaan usein useaan otteeseen ruokaa valmistettaessa. Maistelemalla ruokia useaan otteeseen ammattilaiset takaavat sen, että ruoan maku on lopulta juuri sellainen, mitä on tavoiteltukin. All Recipes -sivusto kokosi yhteen muutaman ohjeen, jota valtaosa kokeista noudattaa työssään.
Lisää hyppysillä
Oletko huomannut, että useimmat huippukokit lisäävät suolan ruokaan sormin? Tällä keinolla suolan määrään saa parhaan tuntuman. Tämä tapa tuo myös ammattimaista tuntua omaan kokkaamiseen.
Älä käytä mittaa
Tarkkojen mittojen noudattaminen on hyvin tärkeää leivonnassa, mutta kun kyse on ruoan maustamisesta, ei yksikään huippukokki kaiva teelusikkaa esiin. Paras tapa maustaa ruoka on lisätä suolaa vähitellen, ja päättää sopiva määrä maun mukaan – eikä esimerkiksi teelusikan vetoisuuden mukaan.
Pidä suola saatavilla
Suola on ammattilaiskeittiössä aina käsien ulottuvilla, ja tämä kannattaa ottaa tavaksi myös kotikeittiössä. Kun suola on aina helposti saatavilla, tulee sitä myös herkemmin käytettyä, kun makua hienosäädetään.
Lähde: Allrecipes.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan