Mainos

Toimitko oikein? Näin ammattikokit käyttävät suolaa

Ammattikokeilla on ihan oma tapansa maustaa ruokia. Poimi vinkit siihen, kuinka voit oppia ammattilaisilta suolan käytöstä!

Huippukokit lisäävät suolaa ruokaan usein useaan otteeseen ruokaa valmistettaessa. Maistelemalla ruokia useaan otteeseen ammattilaiset takaavat sen, että ruoan maku on lopulta juuri sellainen, mitä on tavoiteltukin. All Recipes -sivusto kokosi yhteen muutaman ohjeen, jota valtaosa kokeista noudattaa työssään.

Lisää hyppysillä

Oletko huomannut, että useimmat huippukokit lisäävät suolan ruokaan sormin? Tällä keinolla suolan määrään saa parhaan tuntuman. Tämä tapa tuo myös ammattimaista tuntua omaan kokkaamiseen.

Älä käytä mittaa

Tarkkojen mittojen noudattaminen on hyvin tärkeää leivonnassa, mutta kun kyse on ruoan maustamisesta, ei yksikään huippukokki kaiva teelusikkaa esiin. Paras tapa maustaa ruoka on lisätä suolaa vähitellen, ja päättää sopiva määrä maun mukaan – eikä esimerkiksi teelusikan vetoisuuden mukaan.

Pidä suola saatavilla

Suola on ammattilaiskeittiössä aina käsien ulottuvilla, ja tämä kannattaa ottaa tavaksi myös kotikeittiössä. Kun suola on aina helposti saatavilla, tulee sitä myös herkemmin käytettyä, kun makua hienosäädetään.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja