Toimi nyt! Tee näin uusille perunoille ja kiität itseäsi myöhemmin

varhaisperunat uudet perunat
Varhaisperunat voi myös pakastaa. Shutterstock

Uusien perunoiden pakastaminen kesällä takaa, että saat herkutella makoisilla kotimaisilla potuilla vaikka joulupöydässä. 

Uusia perunoita voi myös pakastaa! Osta kaupasta nyt sopiva määrä pottuja, esikäsittele ne ja pussita pakkaseen. Näin saat talvella nautiskella ihanista kotimaisista varhaisperunoista, vaikka joulupöydässä kinkun kaverina. 

Uusien perunoiden pakastaminen

Maa- ja kotitalousnaisten ohjeella uusien perunoiden pakastaminen onnistuu takuuvarmasti. 

– Peruna on hieman haasteellinen ja herkkä pakastettava vesipitoisuudensa vuoksi. Perunat kannattaa esikeittää kevyessä suolavedessä. Ilman kiehautusta perunan rakenne ja maku kärsii pakkasessa, Maa- ja kotitalousnaiset vinkkaavat.

1. Valitse pakastettavaksi mahdollisimman tasakokoisia perunoita, puhdista ne ja esikiehauta niitä suolavedessä 3-5 minuuttia. Muistathan, että varhaisperunat lisätään aina kypsymään kiehuvaan veteen.

2. Jäähdytä ja kuivaa perunat. Pakasta perunat pussissa tai rasiassa. 

3. Kun haluat syödä perunat, laita ne jäisinä kylmään suolaveteen ja kiehauta kypsiksi. Varo, ettet keitä perunoita ylikypsiksi.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja