Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

”Todella hyvä kokolihatuote” – miksi tämä perinneherkku on unohdettu?

Naudan kieli on herkku, joka löytää tänä päivänä tiensä vain harvaan ostoskoriin.
Naudan kieli on herkku, joka löytää tänä päivänä tiensä vain harvaan ostoskoriin.Lehtikuva
Julkaistu 31.08.2014 09:03

MTV LIFESTYLE

Vuosikausia lihatuotteista kaikkein suurimmassa arvossa pidettyjen fileiden lisäksi gourmet-herkkuja voi valmistaa myös edullisemmista ruhonosista. Yksi tällaisista unohdetuista herkuista on naudan kieli.

Monelle naudan kieli on lapsuudesta tuttu herkku, josta ei tänä päivänä juurikaan puhuta. Tästä huolimatta naudan kieltä on saatavilla erilaisista lihamyymälöistä – ja vieläpä hyvin edulliseen hintaan.

KATSO RESEPTI: Naudan kieli ja piparjuurimajoneesi

Suosio on hiipunut

Porvoolaisen lihapuoti Herekin kauppias Tom Ahlberg muistelee, että vielä kymmenen vuotta sitten naudan kieli kävi hyvin kaupaksi. Tänä päivänä kieltä myydään hyvin vähän.

– Kymmenen vuotta sitten jopa Porvoon sairaalaan meni 80 kiloa naudankieliä kerralla pääruoaksi, Ahlberg muistelee.

Naudan kielelle hintaa kertyy tänä päivänä alle kymmenen euroa kiloa kohden. Erilaisten fileiden kilohinta voi kohota kymmeniin euroihin.

Ahlberg uskoo, että naudan kielen suosion hiipumiseen on vaikuttanut se, että kieli vaatii pitkän kypsennysajan. Kieli kypsennetään tavallisimmin keittämällä suolavedessä. Ahlberg vakuuttaa, että kielen kypsentäminen on kuitenkin kaiken vaivan arvoista.

– Se on lihaa, jossa on todella makua! Ahlberg toteaa.

LUE MYÖS: ”Hinta kaksi euroa kilolta” – miksi nämä lihaherkut eivät kelpaa suomalaisille?

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lisää aiheesta:

Kalastusopas Tomi ylistää vähärasvaista ja pikana valmistuvaa kalaa: "Ihan ykköskala!"Tiesitkö tätä broilerista? Suosikkituotteen alkuperä – "Monelle voi tulla yllätyksenä"Syötkö sinä tätä halpaa ja halveksittua raaka-ainetta? Vain parin euron kilohinta: "Älyttömän mehukasta" Kulutus kuusinkertaistunut 1980-luvulta! Liha, jota syödään enemmän kuin koskaan ennen – kuuluuko sinunkin suosikkeihin? Annos, joka tarjoillaan suomalaisravintoloissa usein väärin – "Yksi kaltoin kohdelluimpia ruokia yhdessä spaghetti bolognesen kanssa"Mikä on parasta naudanlihaa? Maailman kuuluisimman lihamestarin vastaus yllättää
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos