Tissutteletko huomaamattasi liikaa viiniä? Pieni yksityiskohta vaikuttaa suoraan juomaasi määrään

viini (1)
Shutterstock

Oliko tarkoitus ottaa vain annos tai kaksi viiniä, mutta yhtäkkiä pullosta onkin jäljellä enää alle puolet? Yksinkertainen kikka auttaa vähentämään juomasi viinin määrää.

Tuoreen tutkimuksen mukaan lasin koolla on suora vaikutus siihen, miten paljon viiniä tulet juoneeksi. Cambridgen yliopiston tutkijat seurasivat paikallisen pubin myyntitilastoja viiden kuukauden ajan.

Omistajat vaihtelivat käyttämiensä viinilasien kokoja: normaalin 300 millilitran lasin lisäksi käytössä oli 250 ja 370 millilitran lasit.

Kun omistajat tarjosivat tismalleen saman määrän viiniä kuin normaalisti mutta isommasta lasista, lisääntyi viinin myynti yli 14 prosentilla baarin puolella ja yli 8 prosentilla ravintolan puolella.

Ilmiö saattaa selittyä sillä, että isommasta lasista juodessaan ihminen kuvittelee saaneensa vähemmän täytettä lasiin. Illuusio niukasta määrästä viiniä voi saada ihmiset juomaan nopeammin.

Toisaalta joidenkin mielestä viini vain maistuu paremmalta isosta lasista nautittuna. 

Lähde: Health

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!