Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tietyt ihmiset rakastavat rasvaista ruokaa – tästä se johtuu

Rasvainen kanakorma maistui henkilöille, joilla on poikkeama tietyssä geenissä.
Rasvainen kanakorma maistui henkilöille, joilla on poikkeama tietyssä geenissä. Shutterstock
Julkaistu 07.10.2016 08:45

Emmi Kärkkäinen

emmi.karkkainen@mtv.fi

Muutos tietyssä geenissä saa jotkut ihmiset rakastamaan rasvaista ruokaa enemmän kuin sokerista.

Cambridgen yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että ihmiset, joilla on virhe MC4R-geenissä, himoitsevat rasvaista ruokaa. Heidän mieleensä ovat erityisesti rasvainen curryruoka. Sokeriset ruoat eivät kuitenkaan ole heidän mieleensä.

Tutkimuksessa oli mukana 54 vapaaehtoista, joiden annettiin syödä intialaista kanakormaa buffetissa. Buffetissa oli kolmea eri kanakormaa, jotka kaikki maistuivat samalta, mutta niissä oli eri määrä rasvaa. Henkilöt, joilla oli virhe MC4R-geenissä, söivät kaikista rasvaisimman annoksen.

Seuraavaksi koehenkilöille tarjottiin jälkiruokaa, joissa osiin annoksissa oli lisätty kaksinkertainen määrä sokeria. Ne, joilla oli virhe kyseisessä geenissä pitivät enemmän vähäsokerisemmasta vaihtoehdosta. He myös söivät jälkiruokaa vähemmän kuin muut.

Kyseinen geenivirhe on tutkittu olevan noin yhdellä ihmisellä sadasta. Geenivirhe altistaa myös lihomiselle. Tutkija Sadaf Farooqin mielestä lihominen voi johtua siitä, että sama määrä rasvaista ruokaa sisältää kaksinkertaisen määrän kilokaloreita verrattuna makeaan vaihtoehtoon.

Farooqi sanoo myös, että tällä ilmiöllä voi olla yhteyttä siihen, että ruokaa ollessa vähän tarjolla on parempi saada energiaa, jota keho pystyy varastoimaan pahan päivän varalle. Rasva voi ruoan puutteessa olla eloonjäämisen kannalta siis parempi kuin sokeri.

Lähde: Dailymail 

Lisää aiheesta:

Syy makeanhimolle saattoi löytyäLapsesi ovat oikeassa: ”Jälkiruokamaha” on todellakin olemassa – tiede vahvistaa!Epäterveellinen ruoka sekoittaa aivot ja saa ylensyömään – syyttävä sormi osoittaa evoluutiotaOnko terveellinen syöminen "liian kallista"? Tutkimus: Roskaruokaan ollaan valmiita tuhlaamaan enemmän rahaaUsko tai älä: Mittanauha paljastaa, paljonko hiilihydraatteja tekee mieliLihomiselle voi löytyä yllättävä syy – yksinkertainen tapa auttaa estämään painonnousun
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • Eilen08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • pe18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • pe14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • pe06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta