Tutkimus vahvistaa eläinkokeista saatuja tuloksia ja viittaa siihen, että myös ihmisten itsehillintä pettää sekä hiilihydraatteja että rasvoja sisältävien ruokien äärellä. Syy siihen piilee aivojemme palkitsemisjärjestelmässä, jota runsasrasvaiset ja hiilihydraattipitoiset ruoat aktivoivat kahta kautta.
Yllä olevalla videolla on listattuna riippuvuutta aiheuttavia ruokia.
Yalen yliopiston tuoreessa tutkimuksessa selvisi, että ihmisaivojen palkitsemisjärjestelmä aktivoituu enemmän silloin, kun henkilö näkee sekä paljon rasvaa että hiilihydraatteja sisältäviä ruokia verrattuna siihen, jos hän näkee vain runsaasti hiilihydraatteja sisältäviä ruokia.
Rasvaiset ruoat aktivoivat aivojen palkitsemisjärjestelmää samoin kuin runsaasti hiilihydraatteja sisältävät ruoat. Nämä kaksi eri ruoka-ainetta kuitenkin aktivoivat aivoja eri reittejä pitkin, sanoo tutkimusta johtanut Yalen psykiatrian professori Dana Small.
– Tutkimuksemme osoittaa, että signaalien yhdistyessä kiinnostus ruokaan lisääntyy.

