Ruokavirasto suosittelee pesemään kädet aina kananmunien käsittelyn jälkeen, ja siihen on hyvä syy.
Suomessa on viime päivien ajan puhuttanut salmonellalöydös Kieku Oy:n tuottajan munintakanalasta. Asiakkaita, joilla on kotonaan tiettyjen tuotetietojen mukaisia kananmunia, pyydetään hävittämään kyseiset kananmunat talousjätteenä tai palauttamaan ostamansa tuotteet ostopaikkaan.
Lue myös: Kananmunissa salmonellaa – voiko munan syödä keitettynä?
Kananmunien käsittelyyn kotioloissa kannattaa kiinnittää hieman huomiota. Ruokavirasto suositteleekin käsien pesua, jos kananmuniin koskee.
– Aina, kun on käsitellyt kananmunan kuoria, on hyvä pestä kädet, sillä kananmunat eivät koskaan ole täydellisen puhtaita, virastosta muistutetaan.
Kananmunia ei pestä Suomessa
Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että Suomessa kananmunat tulevat tiloilta sellaisenaan, eikä niitä pestä missään vaiheessa.

