Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Tästä syystä sipuli kannattaa kypsentää aina erikseen

Julkaistu 27.10.2014 22:01

MTV LIFESTYLE

Sipuli kannattaa aina kypsentää erillään muista ruokalajiin kuuluvista raaka-aineista – ota selvää miksi!

Suomalaisia sieniruokia italialaisella otteella -teoksen kirjoittaneet Ina Ruokolainen ja Lia Gasbarra kertoivat Viini, ruoka & hyvä elämä -messuilla, että sipuli olisi tärkeää kypsentää aina erillään muista raaka-aineista.

Moni paistaa sipulin esimerkiksi sienten tai lihan joukossa paistinpannulla – tai lisää sipulit keittoon samaan aikaan muiden raaka-aineiden kanssa. Tällöin voimakkaan makuinen sipuli voi muuttaa pahimmillaan koko ruokaerän kitkeräksi.

Oppia italialaisesta keittiöstä

Italialainen Gasbarra kertoo, että hänen keittiössään voimakas sipulin maku ei ole kutsuttu vieras. Kitkeryys johtuu sipulin sisältämistä sulfideista, ja Gasbarra kertoo kitkerän maun katoavan keittämällä ja paistamalla.

– Sipuli pitää keittää tosi hyvin ennen kuin lisätään muut raaka-aineet, sillä muuten nämä sulfidiaineet tarttuvat kaikkeen, Gasbarra neuvoo.

Italialaisesta keittiöstä paljon oppia saanut Ruokolainen on Gasbarran kanssa samalla kannalla. Hän muistuttaa, että yksinkertainenkin ruokalaji voi turmeltua kitkerän sipulin vuoksi täysin.

– Paistakaa sipuli erikseen! Ruokolainen komppaa.

– Olen onnistunut joskus itsekin pilaamaan kanttarellikastikkeen sillä, että se oli pelkästään kitkerä, kun laitoin sipulit paistumaan samalla, Ruokolainen jatkaa.

Kypsentämisen päätteeksi sipulista katoaa epämiellyttävä kitkeryys ja sipulin makea maku nousee esiin.

LUE MYÖS: Kannattaako sipuli hienontaa mahdollisimman pieneksi? Ammattikokki vastaa

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Viisi syytä, miksi kotona valmistettu keitto epäonnistuu – kiinnitä huomiota näihin vaiheisiinOletko koskaan tehnyt sipulille näin? Jamie Oliverin käänteentekevä kikka hämmästyttää: Saa ruoan maistumaan paremmaltaOletko kokeillut? Mehevin ja paras lohi valmistuu odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"Paras lohi valmistuukin täysin odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"Henri Alén paljastaa, miksi kasvikset maistuvat ravintolassa niin hyvältä – yksi kikka sen tekee: "Uskomattoman hyviä!"Tiedätkö, missä vaiheessa valkosipuli kuuluu lisätä pannulle? Yleinen kokkausmoka pilaa raaka-aineen maun hetkessä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 12:01
    Sokeri

    Makeutusaineilla on yhteys muistin heikkenemiseen – näin paljon ikääntyminen kiihtyi

  • 09:43
    Juomat

    Totuus Hartwallin omenalimusta voi yllättää

  • Eilen17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • Eilen14:20
    Lääkkeet

    Uutta tietoa suositun diabetes- ja laihdutuslääkkeen hyödyistä

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta