Tiesitkö? Tästä syystä paistopisteleivillä ei ole parasta ennen -päiväystä
Paistopisteleivät ovat parhaimmillaan tuoreina, mutta oikein säilytettynä ne saattavat säilyä päiväkausia. Säilyvyyden salaisuus on paperipussi.
Paistopisteleiville ei ole määritelty parasta ennen -päivää, sillä ne on todellisuudessa tarkoitettu tuoreina syötäviksi. Siksi niiden myyntiaikakin on lyhyt.
– Paistopistetuotteille ei periaatteessa taata säilyvyyttä muuta kuin se yksi päivä. On tarkoitus, että kerralla ostetaan sen päivän tarve, sitten mennään taas hakemaan uutta tuoretta leipää, sanoo elintarviketieteiden tohtori, Primulan kehityspäällikkö Laura Flander.
Paperipussi pidentää säilyvyyttä
Vaikka paistopistetuotteet on tarkoitettu tuoreina nautittaviksi, ne saattavat säilyä useitakin päiviä.
– Moni tuote kestää kolmekin päivää. Jos on iso mehevä leipä, niin eihän se miksikään mene.
Paistopistetuotteet pakataan yleensä paperipussiin, joten ne eivät pääse homehtumaan niin helposti kuin muoviin pakatut leivät. Muovipussi kerää sisäänsä kosteutta, joka takaa homeelle paremman kasvualustan.
Suosion salaisuutena tuoreus ja tuoksu
Pakatut leivät saapuvat kauppoihin yleensä aamulla, mutta myös illalla on tilausta tuoreelle leivälle.
– Illalla kun pakattu leipä ei ole enää niin tuoretta, halutaan tuoksuvaa lämmintä leipää. Paistopistetuotteet ovat vastaus siihen.
Paistopisteestä leviää myös miellyttävä tuoksu, joka herättää ostohaluja.
– On miellyttävää tuolla sinne kauppaan ostoksille, kun siellä tuoksuu hyvälle, vaikkei edes ostaisi sitä leipää. Muutenkin on kiva olo, kun siellä tuoksuu. Voihan olla, että se herättää ruokahalua muidenkin tuotteiden kohdalla, Flander arvelee.
Miten paistopisteleivät valmistetaan? Katso video!
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit