Tiesitkö? Tästä syystä makkaran kyljessä voi olla taitos tai musta piste

grillimakkara
Kuvan grillimakkarat ovat jääneet kepille huolimattomasti. MTV

Makkaroissa ja nakeissa näkyy tasaisin väliajoin kauneusvirheitä, joihin jokainen makkaratuotteita käyttävä lienee joskus törmännyt. 

Kaupasta ostetun makkaran jommassakummassa päässä näkyy silloin tällöin vekki, eräänlainen taitos. Taitos syntyy kepitysvaiheessa. 

Kun makkaran lihamassa on ruiskutettu kuoreen, on seuraava valmistusvaihe makkaran kepitys. Kepitysvaiheessa useista makkaroista koostuva ketju nostetaan kepin päälle kypsennystä varten. Jos makkara jää kepin päälle huolimattomasti, syntyy siihen kuvassa näkyvä vekki.

Toisinaan grillimakkaran kyljessä voi näkyä myös tumma, lähes musta piste.

– Piste on nokitippa, joka voi tulla, kun savustuskoppi on liian kostea, kertoo HK:n lihavalmisteiden tuotekehityspäällikkö Mikko Pajari.

Molemmat "virheet" ovat melko yleisiä, mutta reklamaatioon kumpikaan pienistä kauneusvirheistä ei oikeuta. Ne eivät vaikuta makkaran laatuun. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.