Tiesitkö? Tästä syystä makkaran kyljessä voi olla taitos tai musta piste

grillimakkara
Kuvan grillimakkarat ovat jääneet kepille huolimattomasti. MTV

Makkaroissa ja nakeissa näkyy tasaisin väliajoin kauneusvirheitä, joihin jokainen makkaratuotteita käyttävä lienee joskus törmännyt. 

Kaupasta ostetun makkaran jommassakummassa päässä näkyy silloin tällöin vekki, eräänlainen taitos. Taitos syntyy kepitysvaiheessa. 

Kun makkaran lihamassa on ruiskutettu kuoreen, on seuraava valmistusvaihe makkaran kepitys. Kepitysvaiheessa useista makkaroista koostuva ketju nostetaan kepin päälle kypsennystä varten. Jos makkara jää kepin päälle huolimattomasti, syntyy siihen kuvassa näkyvä vekki.

Toisinaan grillimakkaran kyljessä voi näkyä myös tumma, lähes musta piste.

– Piste on nokitippa, joka voi tulla, kun savustuskoppi on liian kostea, kertoo HK:n lihavalmisteiden tuotekehityspäällikkö Mikko Pajari.

Molemmat "virheet" ovat melko yleisiä, mutta reklamaatioon kumpikaan pienistä kauneusvirheistä ei oikeuta. Ne eivät vaikuta makkaran laatuun. 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja