Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Tästä syystä makkaran kyljessä voi olla taitos tai musta piste

Kuvan grillimakkarat ovat jääneet kepille huolimattomasti.
Kuvan grillimakkarat ovat jääneet kepille huolimattomasti.MTV
Julkaistu 11.04.2016 20:01

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Makkaroissa ja nakeissa näkyy tasaisin väliajoin kauneusvirheitä, joihin jokainen makkaratuotteita käyttävä lienee joskus törmännyt. 

Kaupasta ostetun makkaran jommassakummassa päässä näkyy silloin tällöin vekki, eräänlainen taitos. Taitos syntyy kepitysvaiheessa. 

Kun makkaran lihamassa on ruiskutettu kuoreen, on seuraava valmistusvaihe makkaran kepitys. Kepitysvaiheessa useista makkaroista koostuva ketju nostetaan kepin päälle kypsennystä varten. Jos makkara jää kepin päälle huolimattomasti, syntyy siihen kuvassa näkyvä vekki.

makkarat2
HK:n tehtaalla kepitettiin tulevan kesän Maakarit-sarjan uutuusmakkaroita. Kuvan oikeassa reunassa makkara on jäänyt keppiin huolimattomasti, mikä aiheuttaa taitoksen kypsässä tuotteessa.HKScan Finland Oy

Toisinaan grillimakkaran kyljessä voi näkyä myös tumma, lähes musta piste.

– Piste on nokitippa, joka voi tulla, kun savustuskoppi on liian kostea, kertoo HK:n lihavalmisteiden tuotekehityspäällikkö Mikko Pajari.

Molemmat "virheet" ovat melko yleisiä, mutta reklamaatioon kumpikaan pienistä kauneusvirheistä ei oikeuta. Ne eivät vaikuta makkaran laatuun. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Pitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei? Asiantuntija lyö faktat tiskiinPitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei? Tässä on totuusOnko grillimakkarasi kyljessä musta piste tai taitos? Tätä se tarkoittaa!Risto teki valituksen makkarapaketista – suomalaisfirma vastasi samalla mitalla: ”kyseessä todellakin on ylimääräinen makkara, ei porsaan m****u”Piilotetaanko makkaraan "kaikki jäte"? Totuus makkaroiden raaka-aineistaNyt se on selvitetty – pitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei?
MakkaraMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 17.9.13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 3.7.09:53
    Takaisinvedot

    Atrian grillimakkaraa vedetään myynnistä – voi aiheuttaa oireita

  • 25.6.17:28
    Ruoka

    Kuinka kauan avattu makkarapaketti säilyy?

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia