Tiesitkö? Tästä sex on the beach -drinkki on saanut nimensä

sex on the beach
Shutterstock

Sex on the beach on legendaarinen drinkki, jonka  alkuperästä on olemassa kaksi erilaista teoriaa.

Moni suomalainenkin on joskus tullut maistaneeksi kuuluisaa sex on the beach -cocktailia. Tämä raikkaan hedelmäinen juoma ei suinkaan ole kaikkien makuun ja vetoaa yleensä lähinnä nuorempaan yleisöön. Sex on the beach -drinkissä on karpalomehua, appelsiinimehua, persikkalikööriä ja vodkaa.

Tämän legendaarisen juoman nimi herättää lähennä hilpeyttä, ehkä jopa hieman myötähäpeää. Mistä sex on the beach siis on oikeastaan eksoottisen nimensä saanut?

Kotoisin Floridasta

Juoma on ilmeisesti alun perin keksitty Floridan auringon alla. Legendan mukaan juoman keksi baarimikko nimeltä Ted, joka työskenteli Confetti’s-nimisessä baarissa.

Kun persikkaliköörifirma järjesti kansallisen myyntikilpailun siitä, kuka myy eniten yrityksen edustamaa likööriä baarissaan, päätti baarimikko pistää oman kortensa kekoon. Hän keksi cocktailin, jolle antoi nimeksi sex on the beach. Miksi? Confetti’s-baarissa vieraili paljon kevätlomalle bilettämään saapuvia opiskelijoita ja baarimikko Ted ajatteli heidän saapuvan Floridaan kahdesta syystä: rannan ja seksin vuoksi.

Toisen teorian mukaan juoma keksittiin joskus 1980-luvun alussa, kun joku floridalainen baarimikko päätti yhdistää fuzzy navel- ja cape codder -juomat yhdeksi drinkiksi. Fuzzy Navel eli suomennettuna ”karvanapa” sisältää persikkalikööriä ja appelsiinimehua, cape codder puolestaan vodkaa ja karpalomehua.

Sex on the beach

• 2 cl vodkaa
• 2 cl persikkalikööriä
• 4 cl karpalomehua
• 8 cl appelsiinimehua
• jäitä

Laita jääpaloja pitkään cocktaillasiin. Kaada ainekset päälle ja sekoita.

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja