Tiesitkö? Tästä sex on the beach -drinkki on saanut nimensä
Sex on the beach on legendaarinen drinkki, jonka alkuperästä on olemassa kaksi erilaista teoriaa.
Moni suomalainenkin on joskus tullut maistaneeksi kuuluisaa sex on the beach -cocktailia. Tämä raikkaan hedelmäinen juoma ei suinkaan ole kaikkien makuun ja vetoaa yleensä lähinnä nuorempaan yleisöön. Sex on the beach -drinkissä on karpalomehua, appelsiinimehua, persikkalikööriä ja vodkaa.
Tämän legendaarisen juoman nimi herättää lähennä hilpeyttä, ehkä jopa hieman myötähäpeää. Mistä sex on the beach siis on oikeastaan eksoottisen nimensä saanut?
Kotoisin Floridasta
Juoma on ilmeisesti alun perin keksitty Floridan auringon alla. Legendan mukaan juoman keksi baarimikko nimeltä Ted, joka työskenteli Confetti’s-nimisessä baarissa.
Kun persikkaliköörifirma järjesti kansallisen myyntikilpailun siitä, kuka myy eniten yrityksen edustamaa likööriä baarissaan, päätti baarimikko pistää oman kortensa kekoon. Hän keksi cocktailin, jolle antoi nimeksi sex on the beach. Miksi? Confetti’s-baarissa vieraili paljon kevätlomalle bilettämään saapuvia opiskelijoita ja baarimikko Ted ajatteli heidän saapuvan Floridaan kahdesta syystä: rannan ja seksin vuoksi.
Toisen teorian mukaan juoma keksittiin joskus 1980-luvun alussa, kun joku floridalainen baarimikko päätti yhdistää fuzzy navel- ja cape codder -juomat yhdeksi drinkiksi. Fuzzy Navel eli suomennettuna ”karvanapa” sisältää persikkalikööriä ja appelsiinimehua, cape codder puolestaan vodkaa ja karpalomehua.
Sex on the beach
• 2 cl vodkaa
• 2 cl persikkalikööriä
• 4 cl karpalomehua
• 8 cl appelsiinimehua
• jäitä
Laita jääpaloja pitkään cocktaillasiin. Kaada ainekset päälle ja sekoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan