Tiesitkö? Tällainen aamiainen tehostaa rasvanpolttoa

aamiainen
Shutterstock

Aamupalaa ei kannata jättää väliin, jos tavoitteena on painonpudotus ja rasvanpoltto.

Miten aamuisin kannattaa syödä, jos haluaa saada rasvan palamaan? Noudata näitä vinkkejä:

1. Älä jätä aamiaista väliin

Aamiaisen tärkeys on noussut esiin monissa tutkimuksissa. Harvardin yliopiston tutkimuksessa selvisi, että painoaan keskimäärin 13 kiloa pudottaneista 78 prosenttia kertoi syövänsä aamiaisen joka päivä. Mikä tärkeintä, koehenkilöiden paino myös pysyi tällä tasolla.

2. Syö aamiainen pian herättyäsi

Erityisesti, jos tapanasi on kuntoilla aamuisin, yritä syödä aamiainen mahdollisimman ajoissa. Kun nouset ylös ja syöt aamiaisen hetimmiten, se auttaa sinua jaksamaan aamun tuntien läpi ja vältyt mahdollisesti kiusaukselta käydä nappaamassa jotakin epäterveellistä välipalaksi. Älä lykkää aamiaista edes viikonloppuisin enempää kuin kaksi tuntia.

3. Syö ravitseva aamiainen

Älä pelkää, että laihdutuskuurisi menee mönkään jos syöt ravitsevan aamiaisen niin aikaisin aamusta. Itse asiassa hieman runsaampi aamiainen saattaa auttaa mielitekojen hallinnassa ja estää sinua ahmimasta liikaa ruokaa iltaisin. Tähtää siihen, että saisit jopa 25 prosenttia päivän kaloreista aamiaisestasi.

4. Vältä prosessoitua ruokaa

Hyvät ja täyttävät vaihtoehdot sisältävät runsaasti kuitua ja vähän sokeria. Jos mahdollista, pyri aina valitsemaan aamiaiseksesi prosessoimaton ja kotona tehty, terveellinen aamiainen, joka ei sisällä liikaa suolaa tai lisäaineita.

5. Millainen aamiainen tehostaa rasvanpolttoa?

Millaisilla aamiaisruoilla sitten saa parhaiten rasvan palamaan? Tutkijoiden mukaan lautaselle kannattaisi napata ruokia, jotka sisältävät runsaasti resistenttiä tärkkelystä. Resistentti tärkkelys viestittää kehoa käyttämään rasvavarastoja energiansaantiin.

Tällaisia ruokia ovat muun muassa kaurapuuro, marjat, pähkinät ja jopa peruna. Katso listalta parhaat rasvanpolttoruoat: 22 parasta ruokaa rasvanpolttoon

Lähde: Health.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja