Tiesitkö? Nämä ruoat saavat sinut haisemaan pahalta

parsa
Shutterstock

Mikään ei ole kiusallisempaa, kuin tunne siitä, että vartalosi haisee pahalta. Hiki lähtee pois suihkuttamalla, mutta entäpä omituinen, ihon läpi kantautuva paha haju?

Tietyt ruokalajit voivat olla osasyy pahanhajuiseen ominaistuoksuun. Sitä tilannetta suihku tai hajuvesi ei pelasta. Kokosimme listan ruoista, jotka voivat aiheuttaa pahaa hajua vartaloosi. Välttele jatkossa näitä, jos olet menossa tärkeään tilaisuuteen!

1. Punainen liha

Joissain tutkimuksissa on todettu, että paljon punaista lihaa kuluttavien ominaistuoksu on vähemmän miellyttävä, kuin kasvisruokavaliota noudattavien. Syytä tähän ei tarkalleen tiedetä. Jos ominaistuoksusi on sinulle tärkeä asia, korvaa edes osa pihviaterioista ja makkaroista kasviksilla!

2. Curry ja kumina

Voimakkaat mausteet tuoksuvat voimakkaalta, myös ihollasi ruokailun jälkeen. Runsaasti voimakkaita mausteita sisältävä ruokavalio tuoksuu myös ulospäin. Kokeile korvata kumina ja curry miedommilla inkiväärillä ja kardemummalla. Maku on syvä ja intensiivinen, mutta tuoksusi ei! 

3. Valkosipuli

Ei taida olla kovin yllättävää, että tämä pahamainen herkku ei haise pahalta pelkästään hengityksessäsi. Valkosipuli tarttuu kuin takiainen myös ominaistuoksuusi. Varsinkin voimakas hikoilu ja valkosipuli on kamala yhdistelmä: valkosipuli kun tahtoo haista hien mukana kahta kauheammalta. Jos haluat välttää haisulin leiman, pitäydy erossa valkosipulista tai käytä ainakin todella voimakasta deodoranttia. 

4. Parsa

Parsa tuoksuu ja maistuu hyvin miedolta sitä syödessä, joten tästä herkusta ei päältä päin aavista, että se voi aiheuttaa ikävää hajua elimistössämme. Parsa sisältää merkaptaani-nimistä yhdistettä, joka ruoansulatuksessa hajotessaan voi muuttaa virtsasta todella pahanhajuista. Ongelman pitäisi kyllä kadota sangen nopeasti, ja sitä voi helpottaa juomalla paljon vettä. 

5. Parsakaali, ruusukaali ja vihreä kaali

Nämä kaalit ovat äärimmäisen terveellisiä, mutta ikävä kyllä ne voivat aiheuttaa sietämätöntä hajua. Nämä kaalit sisältävät rikkiä, joka muuttaa pienetkin ilmavaivat aivan mädän kananmunan hajuisiksi löyhkäpommeiksi. Jos vatsasi on muutenkin herkkä, älä napostele kaaliruokia juhlissa vatsaasi pullolleen.

Lähde: Fox News

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja