Tiesitkö? Näin valmistuu supersuosittu Jägermeister-likööri

Jaeger day 1_0056
Jägermeisterin tehdas Saksan Wolfenbüttelissa. Brendan Delany

MTV:n Makuja.fi vieraili syyskuussa Jägermeister-alkoholijuoman tehtaalla Saksan Wolfenbüttelissa. Katso videolta, mitä kaikkea maailman suosituimman liköörin valmistusprosessiin oikein liittyy

Maailman suosituimman liköörin, saksalaisen Jägermeisterin valmistamiseen tarvitaan yhteensä 56 ainesosaa, jotka koostuvat muun muassa yrteistä, kukista, juurista sekä hedelmistä. Raaka-aineita kerätään kymmenistä eri maista, jotta juomaan saadaan laatuvaatimukset täyttävät ainekset. Jägermeisterin raaka-aineista 50 on yleisessä tiedossa ja 6 muuta huippusalaisia. Yli 75 vuotta muuttumattomana säilyneen salaisen reseptin tietää maailmassa yhteensä kolme Jägermeisterin tehtaalla työskentelevää ihmistä.

Yli 380 laatutarkistusvaihetta

Juoman valmistusprosessiin liittyy yhteensä jopa 383 laatutarkistusta, ennen kuin se on valmis myytäväksi. Raaka-aineiden laatua valvotaan tarkasti, joten tislaajamestarin tehtäviin kuuluu myös matkustaminen.

– Jos haluamme parasta tähtianista, haemme sitä Vietnamista. Eteeristen öljyjen määrä vietnamilaisessa tähtianiksessa on muutaman prosenttiyksikön korkeampi kuin vaikka kiinalaisessa. Näin pienillä asioilla on suuri merkitys lopputuotteeseen, yksi Jägermeisterin salaisen reseptin tietävä, raaka-aineista ja valmistuksesta vastaava johtaja, tohtori Bernd Finke kertoo.

Vielä pullotusvaiheessakin yhden ihmisen tehtävänä on seurata pelkästään juoman millintarkkaa määrää pullossa. Koska pullojen tuijottaminen käy raskaaksi silmille ja aivoille, vuoro vaihtuu 15 minuutin välein.

Valmistus monivaiheinen prosessi

Tarkan raaka-ainelaatuvalvonnan ja raaka-aineiden valitsemisen jälkeen alkaa Jägermeisterin valmistus. Tislaajamestarit punnitsevat tarkkaan yrtit, juuret ja muut raaka-aineet, jonka jälkeen niistä sekoitetaan useampia seoksia. Seokset käyvät läpi maserointiprosessin, eli niitä uutetaan alkoholiin ja veteen useamman viikon ajan. Tällöin raaka-aineiden eteeriset öljyt ja maut nousevat esille. 42 päivän maseraatioprosessin jälkeen seokset sekoitetaan Jägermeister-pohjaan

Jägermeisterin Saksan Wolfenbüttelin tehtaalla on yhteensä 445 tammitynnyriä, joihin juomasekoitus jätetään lopulta kypsymään noin vuoden ajaksi. Tislaajamestarit seuraavat juoman kehitystä koko ajan ja varmistavat laadukkaan lopputuloksen. Ennen pullotusta juomaan sekoitetaan vielä vettä, alkoholia ja sokeria.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja