Tiesitkö? Näin valkosipuli muuttuu mustaksi
![Copyright: Shutterstock. shutterstock_92026772](https://im.mtvuutiset.fi/image/5523282/landscape16_9/1600/900/ea730f3c946f2196682170154586992f/mO/shutterstock-92026772.jpg)
Mustia valkosipuleita on saatavilla jo ruotsalaisissakin ruokakaupoissa, mutta tiesitkö, kuinka valkosipuli muuttuu mustaksi?
Musta valkosipuli on herkkua, jota on jo vuosisatojen ajan syöty Aasiassa, ja vähitellen herkku raivaa tietään myös Eurooppaan. Syy valkosipulin erikoiseen väriin löytyy erikoisesta kypsennysprosessista.
TIESITKÖ? Mustaa valkosipulia kuvataan maultaan hallitsevaksi, mutta valkoista versiota kermaisemmaksi. Mustan valkosipulin maku muistuttaa myös melassia sekä balsamiviinietikkaa.
Käymisprosessi muuttaa valkosipulin mustaksi
Valkosipuli muuttuu mustaksi, kun sitä kypsennetään hyvin hitaasti. Käymisprosessin avulla kypsenevä musta valkosipuli valmistuu perinteisellä menetelmällä kuukauden aikana. Kypsytyksen aikana valkosipulin rakenne muuttuu pehmeämmäksi.
Jää nähtäväksi, saadaanko mustia valkosipuleita jatkossa myyntiin myös suomalaisiin ruokakauppoihin.
Lähde: Allt om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka