Tiesitkö? Näin valkosipuli muuttuu mustaksi

shutterstock_92026772
Musta valkosipuli ei suinkaan ole pilaantunut. Shutterstock

Mustia valkosipuleita on saatavilla jo ruotsalaisissakin ruokakaupoissa, mutta tiesitkö, kuinka valkosipuli muuttuu mustaksi?

Musta valkosipuli on herkkua, jota on jo vuosisatojen ajan syöty Aasiassa, ja vähitellen herkku raivaa tietään myös Eurooppaan. Syy valkosipulin erikoiseen väriin löytyy erikoisesta kypsennysprosessista.

TIESITKÖ? Mustaa valkosipulia kuvataan maultaan hallitsevaksi, mutta valkoista versiota kermaisemmaksi. Mustan valkosipulin maku muistuttaa myös melassia sekä balsamiviinietikkaa.

Käymisprosessi muuttaa valkosipulin mustaksi

Valkosipuli muuttuu mustaksi, kun sitä kypsennetään hyvin hitaasti. Käymisprosessin avulla kypsenevä musta valkosipuli valmistuu perinteisellä menetelmällä kuukauden aikana. Kypsytyksen aikana valkosipulin rakenne muuttuu pehmeämmäksi.

Jää nähtäväksi, saadaanko mustia valkosipuleita jatkossa myyntiin myös suomalaisiin ruokakauppoihin.

Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja