Tiesitkö? Näin valkosipuli muuttuu mustaksi
Mustia valkosipuleita on saatavilla jo ruotsalaisissakin ruokakaupoissa, mutta tiesitkö, kuinka valkosipuli muuttuu mustaksi?
Musta valkosipuli on herkkua, jota on jo vuosisatojen ajan syöty Aasiassa, ja vähitellen herkku raivaa tietään myös Eurooppaan. Syy valkosipulin erikoiseen väriin löytyy erikoisesta kypsennysprosessista.
TIESITKÖ? Mustaa valkosipulia kuvataan maultaan hallitsevaksi, mutta valkoista versiota kermaisemmaksi. Mustan valkosipulin maku muistuttaa myös melassia sekä balsamiviinietikkaa.
Käymisprosessi muuttaa valkosipulin mustaksi
Valkosipuli muuttuu mustaksi, kun sitä kypsennetään hyvin hitaasti. Käymisprosessin avulla kypsenevä musta valkosipuli valmistuu perinteisellä menetelmällä kuukauden aikana. Kypsytyksen aikana valkosipulin rakenne muuttuu pehmeämmäksi.
Jää nähtäväksi, saadaanko mustia valkosipuleita jatkossa myyntiin myös suomalaisiin ruokakauppoihin.
Lähde: Allt om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan