Tiesitkö? Näin tunnistat kaupassa, onko vihannes oikeasti tuore
Mitä merkkejä vihannesostoksilla kannattaa tarkkailla? Lifehackerin listaamat tuntomerkit auttavat tunnistamaan tuoreen ja hyväkuntoisen kasviksen.
Mahdollisimman tuore ja hyväkuntoinen vihannes säilyy pidempään ja maistuu paremmalta. Kiinnitä huomiota seuraaviin merkkeihin seuraavan kerran, kun lähdet täydentämään vihannesvarastojasi.
Kurkku
Hyvä:
Vihreä ja napakka. Ei liian pitkä.
Huono:
Kellastuva väri. Nahistuvat päät. Pehmeä.
Tomaatti
Hyvä:
Syvänpunainen, sileä, hieman pehmeä.
Huono:
Kivikova tai aivan liian pehmeä ja nahistuva. Vihertävä, kellertävä tai rusehtava. Homeinen tai mädäntyneen oloinen.
Munakoiso
Hyvä:
Painava, sileä, tummanlila, tasainen.
Huono:
Epämääräinen väri, löysän pehmeä, värissä tummia kohtia.
Kukkakaali
Hyvä:
Kiinteä, valkoinen tai lähes valkoinen, terveet vahvat lehdet.
Huono:
Tummunut, kuihtuneen oloinen, pehmennyt, vetelälehtinen.
Parsa
Hyvä:
Sulkeutuneet, tiivit nuput, kiinteä.
Huono:
Auenneet nuput, pehmeä, löysä.
Porkkana
Hyvä:
Sileä, kirkas, kiinteä, jämäkät maanpäälliset vihreät osat.
Huono:
Vetelä juuri, auringonpolttamat maanpäälliset vihreät osat.
Lähde: finedininglovers
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan