Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Näin tunnistat kaupassa, onko vihannes oikeasti tuore

Lehtikuva
Julkaistu 15.01.2017 14:02

MTV LIFESTYLE

Mitä merkkejä vihannesostoksilla kannattaa tarkkailla? Lifehackerin listaamat tuntomerkit auttavat tunnistamaan tuoreen ja hyväkuntoisen kasviksen.

Mahdollisimman tuore ja hyväkuntoinen vihannes säilyy pidempään ja maistuu paremmalta. Kiinnitä huomiota seuraaviin merkkeihin seuraavan kerran, kun lähdet täydentämään vihannesvarastojasi. 

Kurkku

Hyvä:

Vihreä ja napakka. Ei liian pitkä. 

Huono:

Kellastuva väri. Nahistuvat päät. Pehmeä.

Tomaatti

Hyvä:

Syvänpunainen, sileä, hieman pehmeä.

Huono:

Kivikova tai aivan liian pehmeä ja nahistuva. Vihertävä, kellertävä tai rusehtava. Homeinen tai mädäntyneen oloinen. 

tomaatti (1)
Shutterstock

Munakoiso

Hyvä: 

Painava, sileä, tummanlila, tasainen.

Huono:

Epämääräinen väri, löysän pehmeä, värissä tummia kohtia. 

Kukkakaali

Hyvä:

Kiinteä, valkoinen tai lähes valkoinen, terveet vahvat lehdet.

Huono:

Tummunut, kuihtuneen oloinen, pehmennyt, vetelälehtinen.

kukkakaaliShutterstock

Parsa

Hyvä:

Sulkeutuneet, tiivit nuput, kiinteä.

Huono:

Auenneet nuput, pehmeä, löysä.

Porkkana

Hyvä:

Sileä, kirkas, kiinteä, jämäkät maanpäälliset vihreät osat.

Huono:

Vetelä juuri, auringonpolttamat maanpäälliset vihreät osat.

Lähde: finedininglovers

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Mitä sieniä metsästä kannattaa kerätä? Listasimme kahdeksan erinomaista ruokasientäTummia pisteitä kukkakaalissa – onko vihannes vielä syömäkelpoinen?Tiesitkö? Näin saat valittua kaupasta parhaat hedelmätNäin tunnistat ruokakaupassa, onko vihannes oikeasti tuorePehmeys ei ole ainoa tuntomerkki – 3 asiaa, jotka paljastavat kypsän avokadon Tiesitkö? Tästä tunnistat kaupassa, onko vihannes oikeasti tuore
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 12:01
    Sokeri

    Makeutusaineilla on yhteys muistin heikkenemiseen – näin paljon ikääntyminen kiihtyi

  • 09:43
    Juomat

    Totuus Hartwallin omenalimusta voi yllättää

  • Eilen17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • Eilen14:20
    Lääkkeet

    Uutta tietoa suositun diabetes- ja laihdutuslääkkeen hyödyistä

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta