Tiesitkö? Näin saat valittua kaupasta parhaat hedelmät
Tuntuuko, että nappaat aina kaupasta mukaan sen puulta maistuvan hedelmän? Pienillä kikoilla huomaat, milloin hedelmät ovat parhaimmillaan.
Satokauden hedelmät ovat usein edullisempia ja monesti herkullisempia kuin ympäri vuoden kaupan hyllyiltä löytyvät toverinsa. Satokauden tuotoksissakin on kuitenkin eroja.
Kiiltävä ja täydellisen symmetrinen hedelmä ei välttämättä ole alkuunkaan se maukkain. Ensiluokkaiset yksilöt ovat usein epäsäännöllisen muotoisia ja epätäydellisen näköisiä, mutta sisältä missitovereitaan herkullisempia.
Muodon tuijottamisen sijaan hedelmään kannattaa tarttua. Näin valitset parhaat tuotteet kaupan hyllyltä.
Omena
Kiinteä, kokoonsa nähden painava ja sileän pehmeäpintainen omena kannattaa napata kärryihinsä. Hyvässä omenassa ei ole madonreikiä tai mustelmia.
Avokado
Syömäkelpoinen avokado on kiinteä, eikä sormien tulisi upota sen kuoresta läpi. Täydellisen avokadon ei tulisi pitää ravistellessa kolisevaa ääntä – se nimittäin tarkoittaa, että kivi on irronnut hedelmälihasta.
Banaani
Kypsän banaanin tunnistaa keltaisesta väristä ja pienistä ruskeista pilkuista. Pilkut kertovat hedelmän olevan makeimmillaan. Kuoreltaan rikkinäinen banaani kannattaa jättää ostamatta.
Cantaloupe-meloni
Kypsä cantaloupe on ovaalin muotoinen ja sen pinnan verkkoisuus selkeästi havaittavissa. Melonin pään tulisi antaa hieman periksi painaessa. Vältä cantaloupea, jossa on hyvin pehmeitä kohtia, sillä se tarkoittaa ylikypsää hedelmää.
Lähde: Today
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Piknikin pelastava pastasalaatti