Tiesitkö? Tästä tunnistat kaupassa, onko vihannes oikeasti tuore
Mitä merkkejä vihannesostoksilla kannattaa tarkkailla? Lifehackerin listaamat tuntomerkit auttavat tunnistamaan tuoreen ja hyväkuntoisen kasviksen.
Mahdollisimman tuore ja hyväkuntoinen vihannes säilyy pidempään ja maistuu paremmalta. Kiinnitä huomiota seuraaviin merkkeihin seuraavan kerran, kun lähdet täydentämään vihannesvarastojasi.
Kurkku
Hyvä:
Vihreä ja napakka. Ei liian pitkä.
Huono:
Kellastuva väri. Nahistuvat päät.
Tomaatti
Hyvä:
Syvänpunainen, sileä, hieman pehmeä.
Huono:
Kivikova tai aivan liian pehmeä ja nahistuva. Vihertävä, kellertävä tai rusehtava. Homeinen tai mädäntyneen oloinen.
Munakoiso
Hyvä:
Painava, sileä, tummanlila, tasainen.
Huono:
Epämääräinen väri, löysän pehmeä, värissä tummia kohtia.
Kukkakaali
Hyvä:
Kiinteä, valkoinen tai lähes valkoinen, terveet vahvat lehdet.
Huono:
Tummunut, kuihtuneen oloinen, pehmennyt, vetelälehtinen.
Parsa
Hyvä:
Sulkeutuneet, tiivit nuput, kiinteä.
Huono:
Auenneet nuput, pehmeä, löysä.
Porkkana
Hyvä:
Sileä, kirkas, kiinteä, jämäkät maanpäälliset vihreät osat.
Huono:
Vetelä juuri, auringonpolttamat maanpäälliset vihreät osat.
Lähde: finedininglovers
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa