Näin tunnistat ruokakaupassa, onko vihannes oikeasti tuore

kurkku-kaupassa
Kuvituskuva: vihanneksia kaupassa. Lehtikuva

Mitä merkkejä vihannesostoksilla kannattaa tarkkailla? Nämä tuntomerkit auttavat tunnistamaan tuoreen ja hyväkuntoisen kasviksen.

Mahdollisimman tuore ja hyväkuntoinen vihannes säilyy pidempään ja maistuu paremmalta. Kiinnitä huomiota seuraaviin merkkeihin seuraavan kerran, kun lähdet täydentämään vihannesvarastojasi. 

Kurkku

Hyvä:

Vihreä ja napakka. Ei liian pitkä. 

Huono:

Kellastuva väri. Nahistuvat päät. Pehmeä.

Tomaatti

Hyvä:

Syvänpunainen, sileä, hieman pehmeä.

Huono:

Kivikova tai aivan liian pehmeä ja nahistuva. Vihertävä, kellertävä tai rusehtava. Homeinen tai mädäntyneen oloinen. 

Munakoiso

Hyvä: 

Painava, sileä, tummanlila, tasainen.

Huono:

Epämääräinen väri, löysän pehmeä, värissä tummia kohtia. 

Kukkakaali

Hyvä:

Kiinteä, valkoinen tai lähes valkoinen, terveet vahvat lehdet.

Huono:

Tummunut, kuihtuneen oloinen, pehmennyt, vetelälehtinen.

Parsa

Hyvä:

Sulkeutuneet, tiivit nuput, kiinteä.

Huono:

Auenneet nuput, pehmeä, löysä.

Porkkana

Hyvä:

Sileä, kirkas, kiinteä, jämäkät maanpäälliset vihreät osat.

Huono:

Vetelä juuri, auringonpolttamat maanpäälliset vihreät osat.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!