Tiesitkö? Näin suosittu drinkki valkovenäläinen tulisi oikeasti tehdä

valkovenäläinen juoma drinkki cocktail
Valkovenäläinen tehdään perinteisesti kermaan, ei maitoon. Shutterstock

Jos tilaat valkovenäläisen ulkomailla, et välttämättä saa samanlaista juomaa, minkä olet suomalaisbaareissa tottunut saamaan. 

Keväällä 2017 julkaistussa Suomalainen drinkki -teoksessa käydään läpi kotimaista drinkkihistoriaa jopa kolmensadan vuoden ajalta – punssista Paranoidiin. Kirjan ovat tehneet baarimestari Jarkko Issukka sekä yksi Kyrö Distilleryn perustajista, Mikko Koskinen

Kirjassa otetaan käsittelyyn myös monen suomalaisen suosikkidrinkki, valkovenäläinen. Suomalaisbaareissa valkovenäläinen valmistetaan yleensä aina vodkaan, kahvilikööriin ja maitoon, mutta perinteisesti valmistettuna raaka-aineet ovat kuitenkin erilaiset.

– Oxford English -sanakirjan mukaan White Russian on esiintynyt drinkin nimenä ensimmäistä kertaa kalifornialaisessa Oakland Tribune -lehdessä vuonna 1965. Vaikka juoma tunnetaankin Suomessa maidolla pidennettynä drinkkinä, tarjoillaan se usein ulkomailla lyhyenä juomana siten, että maidon tilalla käytetään kermaa, teoksessa kerrotaan.

Lähde: Suomalainen drinkki (Issukka & Koskinen, Tammi 2017)

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!