Mainos
Mainos

Tiesitkö? Näin suosittu drinkki valkovenäläinen oikeasti tehdään

Jos tilaat valkovenäläisen ulkomailla, et välttämättä saa eteesi samanlaista juomaa, mihin olet suomalaisbaareissa tottunut.

Keväällä 2017 julkaistussa Suomalainen drinkki -teoksessa käydään läpi kotimaista drinkkihistoriaa jopa kolmensadan vuoden ajalta – punssista Paranoidiin. Kirjan ovat tehneet baarimestari Jarkko Issukka sekä yksi Kyrö Distilleryn perustajista, Mikko Koskinen

Kirjassa otetaan käsittelyyn myös monen suomalaisen suosikkidrinkki, valkovenäläinen. Suomalaisbaareissa valkovenäläinen valmistetaan yleensä aina vodkaan, kahvilikööriin ja maitoon, mutta perinteisesti valmistettuna raaka-aineet ovat kuitenkin erilaiset.

– Oxford English -sanakirjan mukaan White Russian on esiintynyt drinkin nimenä ensimmäistä kertaa kalifornialaisessa Oakland Tribune -lehdessä vuonna 1965. Vaikka juoma tunnetaankin Suomessa maidolla pidennettynä drinkkinä, tarjoillaan se usein ulkomailla lyhyenä juomana siten, että maidon tilalla käytetään kermaa, teoksessa kerrotaan.

Ulkomailla valkovenäläinen tarjoillaan siis usein shottina.

Lähde: Suomalainen drinkki (Issukka & Koskinen, Tammi 2017)

Juttu on julkaistu alun perin kesällä 2017

***

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.