Tiesitkö? Näin saat lentokoneruoan maistumaan paremmalta

lentokoneruoka
Shutterstock

Lentokoneruoka ei kuulu monenkaan suosikkeihin, mutta on tapoja saada se maistumaan paremmalta.

Ruokailu ilmassa ei aina ole mieltä tai makuhermoja ylentävä kokemus. Lentokoneruoan laatu voi vaihdella, mutta sen lisäksi tutkimukset ovat osoittaneet, että kykymme maistaa suolaisia ja makeita makuja vähenee jopa 30 prosentilla ilmassa.

Tilanteesta voi kuitenkin tehdä mieluisamman. Tässä seitsemän tapaa tehdä ruoasta paremman makuista.

1. Valitse ruokia, joissa on paljon "umamia"

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ilmassa on helpompaa maistaa kitkerän, happaman ja umamin makuja kuin suolaista ja makeaa. Umamia on ainakin tomaateissa, siitakesienissä, perunassa, soijakastikkeessa, porkkanoissa, merilevässä ja parmesan-juustossa.

2. Valitse kastikkeita

Lentokoneruoka on usein ensin valmistettu, sitten pakastettu ja koneessa taas lämmitetty. Matkustamon ilmanpaineen vaihtelun vuoksi ruoka yleensä kuivuu tietyssä korkeudessa kosteuden puutteesta johtuen. Jos sinulla on vaihtoehtoja, valitse ateria, jossa on enemmän kastiketta. Tällaiset ateriat kestävät paremmin jäähdytyksen ja uudelleen lämmityksen.

3. Käytä korvatulppia tai kuuntele musiikkia

Manchesterin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan koneen moottorien ääni tekee makeiden ja suolaisten makujen maistamisen vaikeammaksi. Joten ensi kerralla, kun syöt lentokoneessa, laita korvatulpat tai kuuntele musiikkia turruttaaksesi taustamelun.

4. Syö suolatikkuja tai maapähkinöitä

Samassa Manchesterin yliopiston tekemässä tutkimuksessa huomattiin, että moottorien melu heikentää myös tunnetta ruoan rapeudesta. Murenna suolatikkuja tai maapähkinöitä ruokaan tuodaksesi siihen hieman ylimääräistä rouskuvuutta.

5. Syö mausteisia ruokia

Saksalaisen lentokoneyhtiö Lufthansan vuonna 2010 tehdyssä tutkimuksessa huomattiin, että kyky maistaa mausteisia makuja pysyy jokseenkin samanlaisena ilmassa. Joten jos pidät mausteisesta ruoasta, anna mennä!

6. Syö grilliruokia

Grilliruoat ovat yleensä hyvä valinta lentäessä. Tämä johtuu siitä, että lihat yleensä valmistetaan, säilötään ja lämmitetään uudelleen ilman, että ne juurikaan menevät piloille. Grilliruoissa on myös mausteisia ja happamia makuja, jotka maistuvat hyvältä korkeallakin ilmassa.

Lähde: Foodbeast

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja