Tiesitkö? Näin saat avokadon säilymään huomattavasti pidempään

avokadokuva
Avokadot voi pakastaa pakastuspussissa. Shutterstock

Tuliko ostettua pussillinen avokadoja, jotka uhkaavat tummua keittiössä ennen kuin ehdit käyttää ne? Älä anna avokadojen mennä pahaksi vaan pistä ne pakastimeen.

Avokado sopii niin leivän päälle, salaatteihin kuin smoothieihin, mutta hedelmät myös pilaantuvat nopeasti. Jos avokadot uhkaavat mennä pahaksi, kannattaa ne laittaa pakastimeen. 

Pakastaminen muuttaa avokadon rakennetta, joten pakastettu avokado toimii parhaiten esimerkiksi guacamolessa.

Kuori avokadot, muusaa ne ja purista joukkoon pieni määrä sitruunamehua. Laita avokadosose pakastuspussiin ja poista pussista ilma ennen kuin suljet sen. Litistä pussi ja pakasta.

Kun haluat käyttää pakastetun avokadon, laita pussi juoksevan veden alle. 

Voit pakastaa avokadot myös kuorittuina ja puolikkaiksi leikattuina laakeassa astiassa.

Herne-avokadohummus 4:06

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!