Tiesitkö? Näin saat avokadon säilymään huomattavasti pidempään
Tuliko ostettua pussillinen avokadoja, jotka uhkaavat tummua keittiössä ennen kuin ehdit käyttää ne? Älä anna avokadojen mennä pahaksi vaan pistä ne pakastimeen.
Avokado sopii niin leivän päälle, salaatteihin kuin smoothieihin, mutta hedelmät myös pilaantuvat nopeasti. Jos avokadot uhkaavat mennä pahaksi, kannattaa ne laittaa pakastimeen.
Pakastaminen muuttaa avokadon rakennetta, joten pakastettu avokado toimii parhaiten esimerkiksi guacamolessa.
Kuori avokadot, muusaa ne ja purista joukkoon pieni määrä sitruunamehua. Laita avokadosose pakastuspussiin ja poista pussista ilma ennen kuin suljet sen. Litistä pussi ja pakasta.
Kun haluat käyttää pakastetun avokadon, laita pussi juoksevan veden alle.
Voit pakastaa avokadot myös kuorittuina ja puolikkaiksi leikattuina laakeassa astiassa.
Lähde: Finedininglovers
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa