Tiesitkö? Näin löydät kaupasta mehukkaimman ja maukkaimman hedelmän

hedelmät
Mangon suhteen ei ole väliä, valitsetko punaisen vai vihreän yksilön. Shutterstock

Buzzfeed jakoi vinkkejä, joiden avulla löydät kaupasta sen maukkaimman ja makeimman hedelmän tai vihanneksen. 

Miten kaupasta löytäisi sen kaikkein parhaimman hedelmän? Lue vinkit!

Pieni vai iso?

Yleensä hedelmien ja vihannesten kohdalla kannattaa valita pienehköjä yksilöitä, sillä jättisuuriksi kasvaneissa yksilöissä maku ja makeus voi olla jo kadonnut. 

Punnitse

Hedelmien kohdalla kannattaa kiinnittää huomiota hedelmän painoon ennemmin kuin ulkonäköön. Mitä painavampi hedelmä on, sen mehukkaampi se on. Kauneusvirheet kuoressa eivät yleensä vaikuta makuun. 

Värillä on väliä, joskus

Joidenkin hedelmien, kuten mangon kohdalla värillä ei ole lainkaan merkitystä hedelmän maun kannalta. On siis se ja sama, otatko punertavan vai kokonaan vihreän mangon. Vain pehmeydellä on väliä.

Ananaksen kohdalla värillä sen sijaan on väliä. Kokonaan vihreä ananas voi olla kypsä, mutta todennäköisemmin saat kypsän hedelmän, kun valitset ananaksen, joka kellertää pohjasta. 

Vaaleaa vai tummaa?

Esimerkiksi herneissä vaaleat läiskät kuoressa eivät haittaa mitään, mutta parsakaalin kohdalla kannattaa valita yksilö, jonka nuput ovat mahdollisimman tummanvihreät. Jätä siis vaaleanuppuinen, haalistunut parsakaali kauppaan. 

Lähde: Buzzfeed


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.