Tiesitkö? Näin lisäät proteiinia salaattiin helposti

Salaatti
Shutterstock

Proteiini on tärkeä osa terveellistä ruokavaliota, mutta joskus riittävästä proteiininsaannista on vaikea pitää kiinni. Poimi vinkit siihen, kuinka proteiinia voi lisätä salaattiin arkisten ainesosien muodossa!

Ravintoterapeutti Brittany Kohn muistuttaa Women's Health -lehdelle, että etenkin kevyttä ruokavaliota noudattavien tulisi olla tarkkana siinä, että proteiinia tulee nautittua riittävästi. Jos ruokavalioon pitäisi lisätä proteiinia, ei suinkaan tarvitse syödä pelkkiä pihvejä.

Kvinoa

Vähitellen suosiotaan kasvattava kvinoa sopii koostumuksensa vuoksi erityisen hyvin salaatteihin – ja sisältää hurjan paljon proteiinia. Kvinoa on erityisen tervellinen herkku myös kuitu-, rauta- ja magnesiumpitoisuutensa vuoksi.

Katkaravut

Yllättävän paljon proteiinia sisältävä täydellinen salaatin raaka-aine on katkarapu. 3–4 jättikatkarapua sisältää peräti 18 grammaa proteiinia. Katkaravut sisältävät myös paljon omega3-rasvahappoja.

Feta

Yksi parhaimmista keinoista lisätä salaattiin proteiinia, on lisätä siihen juustoa. Fetajuusto on erityisen hyvä proteiininlähde myös siksi, että vahvan makunsa vuoksi jo pieni määrä fetajuustoa tuo makua salaattiin.

Auringonkukansiemenet

Pähkinäiset ja rapeat auringonkukansiemenet sopivat hyvin salaattiin. 0,6 desilitraa siemeniä sisältää noin kuusi grammaa proteiinia. Lisäksi auringonkukansiemenet ovat tärkeä hyvien rasvojen lähde.

Uppomunat

Kananmuna sisältää noin kuusi grammaa proteiinia – sekä elintärkeää D-vitamiinia. Jos tavoittelee kevyttä ruokavaliota, ovat uppomunat oiva vaihtoehto, sillä niiden kypsentämiseen ei tarvitse käyttää lainkaan rasvaa.

Hampunsiemenet

Ruokalusikallinen hampunsiemeniä sisältää peräti viisi grammaa proteiinia. Tämän lisäksi erityisen hyvin salaattiin sopivat siemenet sisältävät magnesiumia, sinkkiä, rautaa sekä omega3-rasvahappoja.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja