Tiesitkö? Näin kanansiipiä syödään ilman sotkua

kanansiivet
Shutterstock

Mausteiset kanansiivet maistuvat upealta, mutta jäävät silti usein kaupan hyllyyn sotkuisuutensa takia. Siipien syöminen siististi ei kuitenkaan ole niin hankala tehtävä kuin saattaisi vaikuttaa.

Oletko aina syönyt kanansiipiä mutustellen kanaa luun ympäriltä pidellen siipeä käsin? Tämä tyyli on auttamatta sotkuinen. Luultavasti kasvosi ovat kokonaan marinadin peitossa syömisen jälkeen.

Yhtä huono idea on syödä kanansiipiä haarukalla ja veitsellä. Lihaa on liki mahdotonta nyhtää irti luista haarukan avulla, jolloin suuri osa maukkaasta siivestä päätyy roskiin.

Näin syöt kanansiipiä oikeaoppisesti

Ota tukeva ote siiven toisesta päästä, ja tartu toisella kädelläsi kiinni siiven vastakkaisesta päästä törröttävästä luusta. Pyörittele luuta siiven sisällä ja vedä se irti. Tee sama temppu siiven pienemmälle luulle.

Laita irrotetut luut roskakippoon ja pistä kanansiipi suuhusi kokonaisena. Näin voit syödä kanansiipiä sotkematta kasvojasi! Kätesi eivät silti säästy sotkulta, joten kata ruokapöytään mukaan käsien huljutteluastia tai käsienpuhdistusliinoja.

Katso videolta, miten luiden irrottaminen sujuu käytännössä!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja