Tiesitkö? Näin kanansiipiä syödään ilman sotkua
Mausteiset kanansiivet maistuvat upealta, mutta jäävät silti usein kaupan hyllyyn sotkuisuutensa takia. Siipien syöminen siististi ei kuitenkaan ole niin hankala tehtävä kuin saattaisi vaikuttaa.
Oletko aina syönyt kanansiipiä mutustellen kanaa luun ympäriltä pidellen siipeä käsin? Tämä tyyli on auttamatta sotkuinen. Luultavasti kasvosi ovat kokonaan marinadin peitossa syömisen jälkeen.
Yhtä huono idea on syödä kanansiipiä haarukalla ja veitsellä. Lihaa on liki mahdotonta nyhtää irti luista haarukan avulla, jolloin suuri osa maukkaasta siivestä päätyy roskiin.
Näin syöt kanansiipiä oikeaoppisesti
Ota tukeva ote siiven toisesta päästä, ja tartu toisella kädelläsi kiinni siiven vastakkaisesta päästä törröttävästä luusta. Pyörittele luuta siiven sisällä ja vedä se irti. Tee sama temppu siiven pienemmälle luulle.
Laita irrotetut luut roskakippoon ja pistä kanansiipi suuhusi kokonaisena. Näin voit syödä kanansiipiä sotkematta kasvojasi! Kätesi eivät silti säästy sotkulta, joten kata ruokapöytään mukaan käsien huljutteluastia tai käsienpuhdistusliinoja.
Katso videolta, miten luiden irrottaminen sujuu käytännössä!
Lähde: Buzzfeed.com, Youtube.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut