Tiesitkö? Näin helposti ehkäiset krapulan

uusivuosi, kuohuviini
Shutterstock

Jos aiot kilistellä kuohuviinillä tai muilla juomilla uudenvuoden kunniaksi, kannattaa lukaista nämä vinkit estääksesi ikävän krapulan.

Kun kerran uusivuosi saa esimerkiksi Alkon kuohuviinimyynnin kasvamaan 592 prosenttia, on oletettavaa, että moni juhlii vuodenvaihdetta alkoholijuomilla kilistäen. Tee elimistöllesi ja itsellesi palvelus kokeilemalla seuraavia krapulaa ehkäiseviä ja hoitavia vinkkejä!

1. Nesteytä

Alkoholi kuivattaa kehoa, joten lotraa vedellä! Juo lasillinen vettä jokaisen alkoholijuoman jälkeen ja juo paljon vettä myös seuraavana päivänä – noin 2–3 litraa. Kookosvesi auttaa krapulaan erinomaisesti, sillä siinä on paljon elektrolyyttejä, jotka täydentävät elimistön nestetasoja kuivumisen jälkeen. Lisää ripaus merisuolaa ja sitruunamehua vesilasilliseesi alkaloidaksesi kehoa. Vihermehut ovat myös hyvä valinta, sillä niissä on runsaasti kivennäisaineita ja elektrolyyttejä.

2. Ota B-vitamiinisi

Alkoholi tyhjentää elimistön vitamiinivarastoja. B-vitamiinit ovat vastuussa monista elimistön aineenvaihdunnallisista toiminnoista, kuten maksan puhdistumisesta. B-vitamiinia kannattaakin popsia juomisen jälkeen.

3. Syö ennen drinkkejä

Varmista aina, että vatsa on täysi ennen kuin aloitat alkoholijuomien maistelun. Tällöin alkoholi imeytyy hitaammin. Kokeile hitaasti vapautuvia hiilihydraatteja, kuten ruskeaa riisiä, bataattia ja kvinoaa. Kannattaa myös vältellä kofeiinia, sillä se rasittaa maksaa lisää ja saattaa tehdä olosi vielä kurjemmaksi.

4. Syö hyvin jälkeenpäin

Moni kuvittelee krapulan olevan hyvä tekosyy syödä rasvaista ruokaa, kuten hampurilaista ja ranskalaisia. Todellisuudessa tämä saattaa pahentaa kamalaa oloa. Herää krapula-aamuun terveellisen ruoan voimin ja nauti aamiaiseksi proteiineja ja hyviä rasvoja: kananmunat, avokado ja pinaatti ovat hyviä vaihtoehtoja.

5. Auta maksaa

Kaalit, kuten kukkakaali, parsakaali ja lehtikaali, sisältävät maksan puhdistumista edistäviä entsyymejä, joten niitä kannattaa syödä juomista seuraavana päivänä. Kokeile myös sitruunavettä!

LUE MYÖS:

Lehtikaalia krapulaan? Kokeile tätä herkullista lehtikaalipaistosta – katso resepti videolta:

Hellapolisin helppo ja herkullinen lehtikaalipaistos 8:02

Jos video ei toimi mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat