Tiesitkö, että silkkiäispuun marjat eli mulperinmarjat ovat erityisen terveellistä herkkua, jotka sopivat hyvin naposteluun?
Jo kiinalaisessa lääketieteessä hyödynnettiin tänä päivänä superfoodiksi nimettyjä Valko-mulpereita, jotka sisältävät lukuisia vitamiineja ja antioksidantteja.
Vitamiineja ja antioksidantteja
Mulperinmarjoissa on muun muassa runsaasti C-vitamiinia sekä K-vitamiinia, rautaa ja kalsiumia. Ne sisältävät myös pieniä määriä terveellisiä A- ja E-vitamiineja.
Erityisen terveellisiä mulperinmarjat ovat myös siksi, että niissä on korkeita pitoisuuksia resveratroli-nimistä antioksidanttia. Tätä terveellistä antioksidanttia löytyy myös punaviinistä.
Mulperinmarjat sopivat myös laihduttajalle, sillä ne sisältävät sataa grammaa kohden vain 43 kilokaloria.
Mulperinmarjat sopivat myös raakakakkuun
Raakakakut ovat nyt erityisen trendikkäitä, ja Jotain maukasta -ruokablogia kirjoittava Mari Moilanen suosittelee hyödyntämään mulperinmarjoja esimerkiksi raakakakuissa taateleiden sijaan.
– Jos joku tekisi raakakakkua ensimmäistä kertaa, niin suosittelisin ehdottomasti aloittamaan mulperinmarjoilla, enkä taateleilla, Moilanen vinkkaa.
– Niiden maku on hieno. Ne ovat vähän on kalliita, mutta ehdottomasti sen väärti, Moilanen jatkaa.
Lähteet: Cocovi, nutrition-and-you.com