Tiesitkö? Hesburgerin ja Burger Kingin ranskalaiset eivät koostukaan pelkästä perunasta

ranut
Suurten pikaruokaketjujen ranskanperunoissa on eroja, vaikka kaikki tulevatkin samalta valmistajalta Hollannista. Shutterstock ja Hesburger

Perinteisesti ranskanperunat tehdään perunasta ja paistetaan kasviöljyssä. Pikaruokaravintoloiden ranskanperunoissa voi kuitenkin olla muutakin kuin perunaa. 

McDonald'sin, Hesburgerin ja Burger Kingin ranskanperunat tulevat kaikki samalta valmistajalta, Lamb Westonilta Hollannista. Kaikkien kolmen pikaruokaravintolan ranskanperunat eroavat kuitenkin toisistaan.

McDonald'sin ranskanperunat sisältävät ylivoimaisesti lyhyimmän ainesosaluettelon.

McDonald'sin ranskanperunat: peruna, kasviöljy (rypsi- ja auringonkukkaöljy), dekstroosi ja stabilointiaine (E450). Paistoöljy sisältää auringonkukkaöljyä ja rypsiöljyä.

Hesburgerin ja Burger Kingin ranskanperunoissa on perunan lisäksi kuorrute, joka on tehty muun muassa riisijauhosta. 

Hesburgerin ranskanperunat: peruna, kuorrute (muunneltu tärkkelys, riisijauho, tärkkelys, suola, nostatusaineet (E450, E500), sakeutusaine (ksantaanikumi), mausteuutteet (E100, E160c), rypälesokeri) ja auringonkukkaöljy. Ranskanperunat paistetaan rypsiöljyssä.

Burger Kingin ranskanperunat: peruna, kasviöljy (palmuöljy), muunnettu perunatärkkelys, riisijauho, perunadekstriini, suola, nostatusaineet (E450, E500), sakeuttamisaine (E415). Burger Kingin käyttämä paistoöljy sisältää palmuöljyä ja auringonkukkaöljyä.

Miksi Hesburger ja Burger King ovat valinneet erillisen kuorrutteen sisältävän vaihtoehdon ranskanperunoikseen?

– Tuotteessa on siis leivitys. Kyseinen tuote ja paistoöljy on testattu BURGER KING® -Euroopan organisaation tasolla ja todettu parhaaksi tuotteeksi valikoimaamme. Myös asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä tuotteemme rapeuteen ja makuun, kertoo Burger Kingin tuotepäällikkö Olli Mäkäräinen

Myös Hesburgerilla on päädytty valintaan maun takia. 

– Tuotekehitysvaiheessa Hesburgerilla testataan eri raaka-ainevaihtoehtoja. Raaka-aineiden valintaan vaikuttavat monet asiat, kuten maku, laatu, saatavuus, hinta sekä toimitusvarmuus. Valitsemme näiden kriteerien perusteella Hesburgerille aina parhaiten soveltuvan tuotteen. Ranskalaisten tapauksessa tärkein valintakriteeri on ollut maku. Myös kuorrutteen käyttöön olemme päätyneet paremman maun vuoksi, sanoo Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja