Tiesitkö? Hesburgerin ja Burger Kingin ranskalaiset eivät koostukaan pelkästä perunasta
Perinteisesti ranskanperunat tehdään perunasta ja paistetaan kasviöljyssä. Pikaruokaravintoloiden ranskanperunoissa voi kuitenkin olla muutakin kuin perunaa.
McDonald'sin, Hesburgerin ja Burger Kingin ranskanperunat tulevat kaikki samalta valmistajalta, Lamb Westonilta Hollannista. Kaikkien kolmen pikaruokaravintolan ranskanperunat eroavat kuitenkin toisistaan.
McDonald'sin ranskanperunat sisältävät ylivoimaisesti lyhyimmän ainesosaluettelon.
McDonald'sin ranskanperunat: peruna, kasviöljy (rypsi- ja auringonkukkaöljy), dekstroosi ja stabilointiaine (E450). Paistoöljy sisältää auringonkukkaöljyä ja rypsiöljyä.
Hesburgerin ja Burger Kingin ranskanperunoissa on perunan lisäksi kuorrute, joka on tehty muun muassa riisijauhosta.
Hesburgerin ranskanperunat: peruna, kuorrute (muunneltu tärkkelys, riisijauho, tärkkelys, suola, nostatusaineet (E450, E500), sakeutusaine (ksantaanikumi), mausteuutteet (E100, E160c), rypälesokeri) ja auringonkukkaöljy. Ranskanperunat paistetaan rypsiöljyssä.
Burger Kingin ranskanperunat: peruna, kasviöljy (palmuöljy), muunnettu perunatärkkelys, riisijauho, perunadekstriini, suola, nostatusaineet (E450, E500), sakeuttamisaine (E415). Burger Kingin käyttämä paistoöljy sisältää palmuöljyä ja auringonkukkaöljyä.
Miksi Hesburger ja Burger King ovat valinneet erillisen kuorrutteen sisältävän vaihtoehdon ranskanperunoikseen?
– Tuotteessa on siis leivitys. Kyseinen tuote ja paistoöljy on testattu BURGER KING® -Euroopan organisaation tasolla ja todettu parhaaksi tuotteeksi valikoimaamme. Myös asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä tuotteemme rapeuteen ja makuun, kertoo Burger Kingin tuotepäällikkö Olli Mäkäräinen.
Myös Hesburgerilla on päädytty valintaan maun takia.
– Tuotekehitysvaiheessa Hesburgerilla testataan eri raaka-ainevaihtoehtoja. Raaka-aineiden valintaan vaikuttavat monet asiat, kuten maku, laatu, saatavuus, hinta sekä toimitusvarmuus. Valitsemme näiden kriteerien perusteella Hesburgerille aina parhaiten soveltuvan tuotteen. Ranskalaisten tapauksessa tärkein valintakriteeri on ollut maku. Myös kuorrutteen käyttöön olemme päätyneet paremman maun vuoksi, sanoo Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan