Tiesitkö? Fazerin suosikkisuklaa valmistuu valueristä – tuote syntyi rikkinäisistä liköörikonvehdeista
Da Capo on Fazerin vanhin suklaapatukka, mutta tiesitkö, että se oli alkujaan uusiotuote?
Da Capo -suklaan tarina alkoi sata vuotta sitten, kun Fazerilla haluttiin hyödyntää rikki menneitä liköörikonvehteja.
– Sen takia tuotteen nimi on Da Capo, joka tarkoittaa musiikkitermiä alusta uudelleen, Fazer makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo.
Rikkinäisisiä konvehdeista valmistettiin täytemassa, ja suklaamassaan lisättiin hieman Rhum Martinique -rommia tasoittamaan liköörin makua.
Da Capo -suklaaseen hyödynnetään valueriä
Samaa rommia käytetään edelleen, mutta suurin osa alkoholista haihtuu, kun täytemassa lämmitetään 100-asteiseksi.
Da Capoa myytiin vuoteen 1939 asti paperipäällysteisenä konvehtikaramellina. Vuonna 1949 siitä tuli Fazerin ensimmäinen suklaapatukka.
Eerola kertoo, että kierrätysajatus on valmistusprosessissa edelleen mukana.
– Vaikka resepti on toki vakioitu, siinä hyödynnetään yhä edelleenkin sellaisia valueriä, jotka eivät päädy ulkonäkövirheiden takia myyntiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje