Mainos

Tiesitkö? Fazerin suosikkisuklaa valmistuu valueristä – tuote syntyi rikkinäisistä liköörikonvehdeista

Da Capo on Fazerin vanhin suklaapatukka, mutta tiesitkö, että se oli alkujaan uusiotuote?

Da Capo -suklaan tarina alkoi sata vuotta sitten, kun Fazerilla haluttiin hyödyntää rikki menneitä liköörikonvehteja.

– Sen takia tuotteen nimi on Da Capo, joka tarkoittaa musiikkitermiä alusta uudelleen, Fazer makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo.

Rikkinäisisiä konvehdeista valmistettiin täytemassa, ja suklaamassaan lisättiin hieman Rhum Martinique -rommia tasoittamaan liköörin makua.

Da Capo -suklaaseen hyödynnetään valueriä

Samaa rommia käytetään edelleen, mutta suurin osa alkoholista haihtuu, kun täytemassa lämmitetään 100-asteiseksi.

Da Capoa myytiin vuoteen 1939 asti paperipäällysteisenä konvehtikaramellina. Vuonna 1949 siitä tuli Fazerin ensimmäinen suklaapatukka.

Eerola kertoo, että kierrätysajatus on valmistusprosessissa edelleen mukana.

– Vaikka resepti on toki vakioitu, siinä hyödynnetään yhä edelleenkin sellaisia valueriä, jotka eivät päädy ulkonäkövirheiden takia myyntiin.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja