Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Fazerin suosikkisuklaa valmistuu valueristä – tuote syntyi rikkinäisistä liköörikonvehdeista

Da Capo on Fazerin vanhin suklaapatukka.
Da Capo on Fazerin vanhin suklaapatukka.Fazer makeiset
Julkaistu 21.02.2016 08:09

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Da Capo on Fazerin vanhin suklaapatukka, mutta tiesitkö, että se oli alkujaan uusiotuote?

Da Capo -suklaan tarina alkoi sata vuotta sitten, kun Fazerilla haluttiin hyödyntää rikki menneitä liköörikonvehteja.

– Sen takia tuotteen nimi on Da Capo, joka tarkoittaa musiikkitermiä alusta uudelleen, Fazer makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo.

Rikkinäisisiä konvehdeista valmistettiin täytemassa, ja suklaamassaan lisättiin hieman Rhum Martinique -rommia tasoittamaan liköörin makua.

Da Capo -suklaaseen hyödynnetään valueriä

Samaa rommia käytetään edelleen, mutta suurin osa alkoholista haihtuu, kun täytemassa lämmitetään 100-asteiseksi.

Da Capoa myytiin vuoteen 1939 asti paperipäällysteisenä konvehtikaramellina. Vuonna 1949 siitä tuli Fazerin ensimmäinen suklaapatukka.

Eerola kertoo, että kierrätysajatus on valmistusprosessissa edelleen mukana.

– Vaikka resepti on toki vakioitu, siinä hyödynnetään yhä edelleenkin sellaisia valueriä, jotka eivät päädy ulkonäkövirheiden takia myyntiin.

Lisää aiheesta:

Moni ei tiedä, mistä Fazerin suosittu suklaapatukka on saanut nimensä – lue mielenkiintoiset suklaafaktatFazerilta uusi tuote, joka voi sisältää vähän mitä sattuu – tiesitkö tätä Pätkiksestä ja Da Caposta?Tiedätkö, mistä Snickers, Twix ja Toblerone ovat saaneet nimensä? TOP 3: Fazerin myydyimmät suklaapatukat – Fazerin sininen ei olekaan ykkönenNimi paljastaa totuuden jämäsuklaasta – tiesitkö tätä Fazerin Da Capo -suklaasta?Klassikkosuklaan uskomaton syntytarina: Miksi Geisha-konvehdit ovat vaaleanpunaisia?
SuklaaMakeisetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • 7.10.18:46
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän suklaalevyn? Palauta takaisin kauppaan!

  • 30.9.10:22
    Ruoka

    Aladdin- ja Paradis-konvehtirasioihin iso muutos

  • 24.9.17:16
    Joulu

    Kolme kuukautta jouluun: Tästä syystä joulumakeisia myydään jo nyt

  • 15.9.17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 6.9.17:31
    Ruoka

    Nyt on helppo brownie! Ellimaijan ohjeella "ihanan tahmea" lopputulos