Tiedätkö, mitä viinille tapahtuu ennen myyntiä?
Viinin ystävät ovat tottuneet valitsemaan suosikkijuomansa kaupan hyllyiltä, mutta moni ei tule ajatelleeksi sitä, millaisen matkan viini on kulkenut ennen päätymistä pakattuna hyllylle. Katso video ja ota selvää, millainen on suosikkiviinisi tie ruokapöytääsi!
Rajamäen alkoholijuomatehtaalla valmistetaan ja pakataan mietoja ja väkeviä viinejä, jotka matkaavat valtavissa muovipusseissa rekoilla alkuperämaasta Suomeen. Makuja.fi vieraili Rajamäen alkoholijuomatehtaalla ja otti selvää, millaisen prosessin kautta viinit päätyvät matkaamaan rekoissa suomalaisten saataville laatikoissa.
– Esimerkiksi Chill Out Rose tulee Kaliforniasta. Viini on tehnyt pitkän matkan. Sopimus tälle viinille on tehty viime kesänä. Sitten se on käyty joulukuussa viimeistelemässä paikallisen viinintekijän kanssa, kertoo Altia corporationin viinihankinnoista vastaava Markus Hannula kertoo.
Altia Corporationin viinit matkaavat rekkojen kyydissä tuhansia kilometrejä peräti 24 000 litran vetoisissa muovipusseissa – jotka toimivat kuin valtavat viinitonkat. Rajamäen tehtaalla aloitetaan käsittely, jonka tavoitteena on viinin pakkaaminen kolmen litran viinilaatikoihin.
Markus Hannula ja laaduntarkkailuun erikoistunut Juha Karima Altia corporationilta kertovat videolla, millainen on viinin matka suomalaiskoteihin.
Katso video viinin matkasta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka