Tiedätkö, mitä ostat? Mausteseoksissa saattaa piillä yllätys

Mausteet,-chili
Mausteseosten suolapitoisuus saattaa tulla täytenä yllätyksenä tavalliselle kuluttajalle. Shutterstock

Mausteseoksien tuoteselosteissa saattaa piillä suolainen yllätys.

Tiesitkö, että esimerkiksi sitruunapippurista jopa puolet saattaa olla suolaa? Meiran tuoteryhmäpäällikkö Johanna Martikainen kertoi Makuja.fi:lle, että erilaiset mausteseokset saattavat yllättäen sisältää suolaa, vaikka tuotteen nimi ei tähän viittaisikaan.

TIESITKÖ? Markkinoilla on myös maustesekoituksia, joihin suolaa ei ole lisätty lainkaan.

Mausteseoksiin lisätään täyteaineeksi suolaa

Monissa Suomessa myytävissä mausteseoksissa on täyteaineena suolaa, sillä suola on esimerkiksi yrttejä halvempi raaka-aine. Tästä syystä esimerkiksi sitruunapippurissa voi olla yllättäen jopa 50 prosenttia suolaa.

– Suolaa sisältävien mausteseosten kohdalla käy helposti niin, että kun haluaa lisää mausteen makua, tulee samalla lisättyä ruokaan liikaa suolaa, Martikainen kertoo.

Mausteseosten suolapitoisuus selviää kaikkein helpoiten pakkausselosteisiin tutustumalla. Parhaimmillaan mausteseosten sisältämiin raaka-aineisiin tutustuminen voi muuttaa ruokavaliota terveellisemmäksi, sillä suolan määrää tulee karsittua – kuin huomaamatta.

– Kun pitää mausteseokset seoksina ja ostaa suolan erikseen, niin niitä voi lisätä erikseen, oman maun mukaan, Martikainen toteaa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja