Tiedätkö millainen on hyvä kurpitsa? Näillä vinkeillä valitset laatuyksilön

kurpitsa vihannes hedelmä hevi kauppa ostokset ruokakauppa ruoka market marketti supermarket
Laadukas kurpitsa on tuore ja vahingoittumaton. Lehtikuva

Miten tunnistaa käyttökelpoisen kurpitsan? Lue näppärät vinkit laadukkaan kurpitsan valintaan.  

Ennen kauppaan lähtöä valitse oikea kurpitsalajike käyttötarkoituksen mukaan. 

Makeat lajikkeet ovat parhaimmilaan piirakoissa, kun taas kuivemmat ja kiinteämmät lajikkeet soveltuvat parhaiten keittoihin ja patoihin.

Hyvä yksilö on painava ja kiinteä

Kaupassa kannattaa etsiä mahdollisimman tuore ja laadukas yksilö. Valitse kurpitsa joka on kokoonsa nähden painava ja tuntuu kiinteältä. Tuore kurpitsa on väriltään tasainen ja varsi on tukevasti paikoillaan. Myös vihreä varsi on merkki tuoreesta yksilöstä. 

Kurpitsan pohja voi myös auttaa valitsemaan tuoreen yksilön. Käännä kurpitsa ylösalaisin ja paina pohjassa olevaa painaumaa peukalolla. Jos painauma joustaa tai antaa periksi, kurpitsa on todennäköisesti vanha. 

Älä ole kuitenkaan liian huolissasi pienistä pintavioista, sillä ne eivät vaikuta lainkaan kurpitsan makuun. 


Lähde: allaboutpumpkins.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.