Talvikurpitsat ovat taas täällä! Kurpitsoista valmistat herkullista ruokaa, kunhan valitset lajikkeen käyttötarkoituksen mukaan.
Monet meistä tuntevat vihreän kesäkurpitsan, mutta miten on talvikurpitsojen laita? Tähän aikaan vuodesta saatavia kurpitsoja kutsutaan talvikurpitsoiksi, sillä ne ovat saaneet kasvaa kovakuorisiksi ja täysin kypsiksi.
Kauppojen hyllyt ovat nyt täynnä erimuotoisia ja erikokoisia kurpitsalajikkeita, joista valmistuu niin makeita kuin suolaisiakin herkkuja pimeisiin talvi-iltoihin.
Kurpitsalajikkeita on olemassa sadoittain, mutta muutaman tyypillisimmän kurpitsalajikkeen tuntemisesta on hyvä aloittaa. Lajikkeet eroavat toisistaan niin käyttö- kuin käsittelytavaltaankin.
Kaikkia kurpitsalajikkeita tulee säilyttää viileässä ja mielellään erillään etyleenipitoisista vihanneksista, kuten tomaateista.






