Texmex-putki taitaa loppua toistaiseksi tähän. Oli upeaa uppoutua hetkiseksi itselle uuden keittiön saloihin. Toisaalta, kyseessähän oli nimenomaan texmex eli Meksikon ja Texasin rakkauslapsi. Ei perinteinen meksikolainen keittiö. Aion perehtyä siihen myöhemmin lisää. Ei sen puoleen, uskon, että nämä tacot, soosit ja täytteet (1, 2) olivat jo varsin lähellä sitä. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.
Enchilada on täytetty ja kääritty tortilla, joka tässä gratinoidaan chilisellä kastikkeella ja juustolla. Mikäli teet kaiken itse, on ruoka hiukan työläs, mutta suurimman osan voit tehdä etukäteen ja hyödyntää vaikka pakkasta. Lopputulos on aivan loistavaa soul foodia, joka sopii arkiseksi lohturuoaksi tai viikonlopun juhlistamiseen hyvässä seurassa.
Täytteeksi tuli tällä kertaa barbacoa, joka oli minulle täysin uusi ruokalaji. Kyseessä on periaatteessa vain maustettua, ylikypsäksi haudutettua ja riivittyä lihaa edullisesta ruhonosasta. Tämän karibialaislähtöisen ruoan haudutusliemenä käytin olutta ja lihana naudan paahtopaistia. Reseptin pohjana käytin Food Republicin ohjetta, mutta muokkasin ja yksinkertaistin sitä jossain määrin. Oikeanlaisten chilien löytäminen voi olla vaikeaa, mutta olisi loistavaa, jos löydät vaikka jalapenoja. Hoituu toki "tavallisillakin".




