Testaa terveelliset välipalavinkit: Kaikissa alle 200 kilokaloria!
Älä sorru työpaikan välipala-automaatteihin! Pakkaa mukaan nämä terveelliset eväät ja huomaat, että voit pysyä kylläisenä vähilläkin kilokaloreilla.
Alle 200 kilokalorilla voit nauttia maittavan välipalan, joka pitää olon kylläisenä päivälliseen asti, mutta ei kuitenkaan kerrytä kiloja. Testaa seuraavat tutut ja turvalliset, mutta myös terveelliset ja herkulliset välipalavinkit.
Hedelmä ja maitolasillinen
Nauti välipalaksi omena, banaani, päärynä, viinirypäleitä tai joku muu helposti mukaan otettava hedelmä. Jos vaihtelet hedelmää päivittäin, saat hyvän valikoiman erilaisia ravintoaineita sekä kuitua. Et myöskään ehdi kyllästymään välipalavalintaasi, kun vaihtelet sitä usein. Keskivertohedelmässä on noin 70 kilokaloria, joten nauti sen kanssa vielä pari desiä maitoa – koko välipalan kilokalorit jäävät alle 200:n. Maidon avulla saat yhdistettyä välipalaasi myös proteiinia, kalsiumia ja D-vitamiinia. Proteiinin ja kuidun yhdistelmä pitää sinut lisäksi kylläisenä ja estää hajamielistä napostelua.
Kourallinen pähkinöitä
Pähkinöissä on paljon sydänystävällisiä rasvoja, mutta niissä on myös paljon kilokaloreita, joten mittaa huolella syömäsi määrä. 24 mantelissa on noin 170 kilokaloria. Mittaa sopiva määrä pähkinöitä jo etukäteen, pussita ne käteviin annospussukoihin ja jemmaa työpöydän laatikkoon. Manteleissa ja muissa pähkinöissä on paljon E-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, proteiinia ja kuitua, joten ne ovat oiva valinta silloin, kun iltapäivällä alkaa nälkä kurnia.
Vihannekset ja dippi
Unohda kaupan runsaskaloriset ja -rasvaiset valmisvälipalat. Pakkaa eväsrasiaan tuoreita vihanneksia, kuten porkkanoita, selleriä ja kirsikkatomaatteja. Raa'at vihannekset tekevät olosi kylläiseksi suuren neste- ja kuitupitoisuutensa vuoksi, vaikka kilokaloreita ei ole nimeksikään. Jos et pysty syömään vihanneksia sellaisenaan, dippaa ne vaikka hummukseen. Kahdessa ruokalusikallisessa hummusta on noin 70 kilokaloria.
Näkkileipä ja juustoviipale
Näkkileipä tai hapankorppu ovat kuitupitoinen ja vähäkalorinen välipalavalinta. Herkun päälle voi huoletta laittaa levitteen, juustoviipaleen ja vaikkapa salaatinlehtiä ja kilokalorit pysyttelevät reilusti alle kahdensadan.
LUE MYÖS:
Leivontanurkka: Valmista nämä välipalat viikonloppuna – terveelliset herkut töihin ja koululaisille!
Lähde: Cooking Light
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite