Testaa helpot ja terveelliset smoothiet – tarvitset vain kolme ainesosaa!

smoothie (1)
Shutterstock

Smoothiet kuuluvat monen ruokavalioon, mutta harva jaksaa tehdä niitä kotona. Lue helpot vinkit!

Kaikki se ainesosien mittailu, vaiva ja sotku – tässä syyt, miksi smoothieiden teko kotona ei aina tunnu vaivannäön arvoiselta. Mutta sen ei tarvitse olla niin.

Valitse alla olevista, Buzzfeedin kolmen ainesosan smoothie-resepteistä suosikkisi, osta ainesosat ja tee valmiita smoothie-pusseja pakastimeen. Kun mieli tekee smoothie-juomaa, nappaat vain pussin, jossa on reseptiin vaadittavat ainesosat pilkottuina ja heität ne tehosekoittimeen yhdessä esimerkiksi jogurtin tai muun nestemäisen ainesosan kanssa. Tällä tavoin voit myös jättää jäät pois smoothiesta, kun hedelmät ja vihannekset ovat jo pakastettuja.

Green Day (lehtikaali-ananas-jogurtti)

Tee näin: Laita tehosekoittimeen reilu desilitra pakastettua lehtikaalta, reilu desilitra pakastettua ananasta, reilu desilitra maustamatonta jogurttia ja 0,5 desilitraa vettä. Sekoita, kunnes smoothie on koostumukseltaan tasaista.

Caribbean Queen (mango-kookosmaito-chia-siemen)

Tee näin: Laita tehosekoittimeen kahdeksan palaa (vajaa 2 dl) pakastettua mangoa ja reilu desilitra kookosmaitoa. Sekoita, kunnes juoma on koostumukseltaan tasaista. Lisää ruokalusikallinen chia-siemeniä ja sekoita vain sen verran, että siemenet sekoittuvat juomaan.

Bananarama (banaani-maapähkinävoi-kaakao)

Tee näin: Laita tehosekoittimeen yksi kuorittu ja pakastettu banaani, kaksi ruokalusikallista maapähkinävoita, kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta ja vajaa desilitra vettä. Sekoita, kunnes smoothie on tasaista.

Not Easy Being Green (vihreä omena-pinaatti-inkivääri)

Tee näin: Laita tehosekoittimeen yksi vihreä omena (kuorineen ja paloiteltuna), reilu desilitra pakastettua pinaattia, reilun senttimetrin kokoinen pala kuorittua, tuoretta inkivääriä sekä reilu desilitra vettä. Sekoita, kunnes juoma on tasaista.

Channel Orange (paprika-appelsiini-kookosöljy)

Tee näin: Laita tehosekoittimeen yksi pilkottu punainen paprika, yksi kuorittu appelsiini paloiteltuna ja yksi ruokalusikallinen kookosöljyä. Sekoita, kunnes juoma on tasaista.

TESTAA MYÖS NÄMÄ:

Lähde: Buzzfeed

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja